Vegas hokejem žilo, vzpomíná Lang. Do kádru Golden Knights se tlačí dva Češi, ale musí čekat

Tomášové Hyka a Nosek stále mají šanci, že za pár dní obléknou dres nového týmu NHL Vegas Golden Knights při ostré premiéře v soutěži. Nebyli by prvními Čechy, kteří by ve městě hazardu hráli.

Las Vegas Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Nosek bojuje o místo v sestavě Vegas Golden Knights

Tomáš Nosek bojuje o místo v sestavě Vegas Golden Knights | Foto: John Locher | Zdroj: AP/ČTK

Tomáš Hyka nebo Tomáš Nosek by nebyli prvními Čechy, kteří ve městě hazardu nastoupili v barvách Las Vegas k ostrému soutěžnímu zápasu. Česká stopa tu je už z minulosti. V týmu Las Vegas Thunder odehrál v IHL 109 zápasů Radek Bonk, 37 jich přidal brankář Petr Franěk, 16 Petr Nedvěd a jednou nastoupil i Vladimír Vůjtek.

Jágr jedná s Calgary, o hokejistu mají zájem tři kluby NHL, píšou zámořští novináři

Číst článek

„Slyšel jsem, že tu hrál i Pavol Demitra. Koukal jsem na film o jeho životě a zůstalo mi v paměti, že tu chvíli hrál,“ připomněl člen stávajícího kádru Rytířů Tomáš Nosek ještě dalšího borce, který je českým fanouškům minimálně povědomý a který byl v hokejovém Las Vegas nějakou dobu doma.

Další čeští hráči si vyzkoušeli led v Las Vegas v roli hostů, na začátku devadesátých letech si atmosféru ve městě vyzkoušel v barvách týmu Phoenix Roadrunners budoucí olympijský vítěz z Nagana Robert Lang.

A už tehdy to prý stálo za to. „Vegas žilo hokejem. Člověk se nad tím musí trošičku zasmát, ale fanoušci tam chodili a mužstvo bylo výborné. Zápasy měly úroveň a byla to sportovní atmosféra jako kdekoli jinde,“ vzpomíná Robert Lang.

'Musíme si počkat'

Součástí hokejového Las Vegas by teď tedy chtěli být i dva Češi. Tomáš Hyka k nočnímu utkání Rytířů proti San Jose nenastoupil, přesto zůstává nejlepším střelcem týmu v přípravě. A špatně si nevede ani Tomáš Nosek, ani jeden ale jistotu zatím nemá.

„Dokud to není na papíře, jisté to není. Nevím, kdy se to rozhodne, jestli zítra, pozítří, nebo až v průběhu týdne. Nemám rád to čekání, ale musím si na konečné rozhodnutí počkat,“ říká Tomáš Nosek.

Pro tým Vegas Golden Knights už příprava skončila, NHL začne ostrým zápasem v Dallasu 6. října, domácí premiéra pak čeká nováčka o čtyři dny později proti Arizoně.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme