Vegas vyhrálo ve Winnipegu a srovnalo stav série finále Západní konference NHL

Hokejisté Vegas dokázali porazit Winnipeg na jeho ledě 3:1 a srovnali stav série finále Západní konference NHL na 1:1. Dvěma góly se o výhru Golden Knights postaral útočník Jonathan Marchessault zvolený první hvězdou utkání. Brankář Marc-André Fleury zastavil 30 střel Jets.

Tento článek je více než rok starý.

Winnipeg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vegas se radují z hladkého postupu přes Los Angeles.

Hráči Vegas Golden Knights. | Foto: Alex Gallardo | Zdroj: AP

Winnipeg o osudu prvního duelu rozhodl už po necelých osmi minutách hry, kdy skóroval třikrát. I tentokrát začali domácí aktivně. Nejdříve se Mark Scheifele, s 12 zásahy nejlepší střelec letošního play off, prosmýkl mezi dvěma hráči a prostřelil Fleuryho mezi betony, ale puk se zastavil těsně před brankovou čarou. Poté dánský forvard Nikolaj Ehlers orazítkoval tyčku.

Capitals ovládli i druhý zápas v Tampě, Vrána přihrál na vítězný gól

Číst článek

Vegas šlo do vedení ve 14. minutě zásluhou Tomáše Tatara, který se z bezprostřední blízkosti nejprve neprosadil, ale dojel si k mantinelu pro odražený kotouč a rychlou otočkou ho umístil za bezmocného gólmana Connora Hellebuycka. O čtyři minuty později vstřelil vítěznou branku Marchessault po sólovém úniku.

Kontaktní trefa Jets přišla v 48. minutě v přesilové hře, když forvard Kyle Connor našel mezírku pod Fleuryho ramenem na bližší tyči. Golden Knights si o 88 vteřin později vzali dvougólový náskok zpět. Útočník Reilly Smith vyřešil přečíslení dva na jednoho přihrávkou na Marchessaulta, jenž bekhendem vyzrál na Hellebuycka podruhé v zápase. Český útočník ve službách nevadského celku Tomáš Nosek znovu dostal důvěru trenéra Gerarda Gallanta poté, co předchozí tři souboje strávil pouze mezi náhradníky.

Finále Západní konference play-off NHL - 2. zápas:

Winnipeg - Vegas 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky: 48. Connor - 18. a 49. Marchessault, 14. Tatar. Střely na branku: 31:28. Diváci: 15.321. Hvězdy utkání: 1. Marchessault, 2. M.-A. Fleury (oba Vegas), 3. Connor (Winnipeg). Stav série 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme