Šlégr skončil ve vedení Litvínova. ‚Chci si dát odstup. Nastal čas na změnu,‘ uvedl

Jiří Šlégr skončil ve vedení hokejistů Litvínova. Vypršelo mu pětileté funkční období. Jeho nástupcem v čele představenstva se od čtvrtka stal jeho dosavadní člen Marek Zouvala. Olympijský vítěz z Nagana a bývalý obránce nebude pokračovat ani na pozici generálního manažera, v klubu ale zůstává, informovali Severočeši.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr

Jiří Šlégr | Zdroj: Profimedia

Šlégr je s Litvínovem dlouhodobě spojený. Působil zde jako hráč i trenér. Na závěr aktivní kariéry s Vervou oslavil před pěti lety kýžený mistrovský titul, který byl pro klub prvním v historii. Ve vedení působil člen prestižního Triple Gold Clubu již od roku 2010.

„Chci si dát odstup. Cítím, že po dlouhých letech v nejvyšších patrech klubového vedení nastal čas na změnu. Během mého působení se nám podařilo získat historicky první titul, ale v posledních letech se nám tolik nedařilo. Věřím, že změny pomohou nastartovat něco nového,“ prohlásil pro klubový web Šlégr.

‚Přišel silný partner.‘ V Pardubicích se rýsuje nový majitel hokejového klubu, podnikatel Petr Dědek

Číst článek

Od zisku titulu se Litvínov dostal jen jednou do vyřazovacích bojů. Dvakrát musel do baráže a v poslední sezoně se zachránil až v posledním kole díky výhře nad Kladnem v přímém souboji o udržení.

Pravomoci generálního ředitele převzal z pověření klubového představenstva dočasně sportovní manažer Pavel Hynek, jenž do Litvínova přišel před třemi týdny a nahradil Josefa Beránka. Jeho prvním úkolem bylo vybrat trenéra. Týden po Hynkově nástupu jím byl jmenován Slovák Vladimír Országh, jehož asistentem se posléze stal Václav Sýkora.

Šlégr byl v rámci klubu pověřen vztahy s hokejovým svazem. Unipetrol a Benzina nadále pevně stojí za litvínovským hokejem. Jsme si plně vědomi jeho bohaté historie, ale není nám lhostejná ani budoucnost. Procesem změn proto chceme dát klubu nový impulz, vysvětlil změny Zouvala.

Jiřího Šlégra si nesmírně vážím. Do klubové historie se nesmazatelně zapsal nejen jako hráč, ale i v dalších rolích. Děkuji mu za dlouhé roky práce pro klub a těší mě, že jsme se dohodli a budeme nadále společně pracovat na rozvoji litvínovského hokeje, prohlásil Zouvala.

Jiří Šlégr končí ve vedení HC VERVA Litvínov. V klubu bude pokračovat v jiné roli. Více➡️ hcverva.cz/clanek.asp?id=…

10:04 – 30. 04. 2020

4 11

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme