Kašpar si poprvé zahrál proti mateřskému Litvínovu. ‚Bylo to pro mě zvláštní,‘ přiznává

Výjimečný zápas má za sebou brněnský útočník Lukáš Kašpar. Byl totiž u vítězství Komety 3:1 nad Litvínovem v devátém extraligovém kole a poprvé v životě tak nastoupil proti klubu, ve kterém s hokejem začínal.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Kometou Brno a Litvínovem

Utkání mezi Kometou Brno a Litvínovem | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

46 extraligových utkání odehrál za Litvínov hokejista Lukáš Kašpar, než se před čtrnácti lety vydal do zahraničí. Letos se vrátil do Česka, hraje za brněnskou Kometu. A v devátém kole nejvyšší soutěže poprvé nastoupil proti svému mateřskému klubu.

Hokejisté Sparty zvládli nájezdy v Třinci, Chomutov má první výhru

Číst článek

„Bylo to pro mě zvláštní. Trochu jsem to v hlavě měl, ale tak to asi většinou bývá v podobných zápasech,“ přiznal pro Radiožurnál po utkání Kašpar.

Litvínov vstupoval od utkání jako lídr tabulky, Kometa je mistr z posledních dvou sezon. Očekávaný souboj zvládli lépe obhájci titulu, Severočechy zdolali 3:1.

„Kluci hrajou dobře. Teď byli první podle výsledků zaslouženě. Tady předvedli taky slušný hokej. Rozhodně to nebyl nějaký lehký zápas. Zvládli jsme ho výborně defenzivně, dali jsme nějaké góly. Pěkný zápas, myslím, že se to lidem líbilo,“ domnívá se teď už brněnský hokejista.

Mistr světa z roku 2010 byl s Litvínovem v létě v kontaktu, nakonec se ale dohodl v Brně. Dobrý vstup Vervy do nové sezony mu udělal radost.

„Loni jsem chodil na baráž, když jsem mohl. Samozřejmě jim přeju, aby hráli někde nahoře. Nejlépe hned pod námi, takže druhý,“ dodává s úsměvem Kašpar.

Jeho přání se zatím plní napůl. Litvínov po devátém kole skutečně druhý je. Ovšem stále nad Kometou, které patří pátá příčka.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme