Kdo získá Vezinovu trofej? O cenu pro nejlepšího brankáře se ucházejí Bishop, Lehner a Vasilevskij

V nominaci na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře základní části NHL jsou Ben Bishop z Dallasu, Robin Lehner z New York Islanders a Andrej Vasilevskij z Tampy Bay. Trojice finalistů vzešla z hlasování generálních manažerů, vítěz bude vyhlášen 19. června na slavnostním předávání cen v Las Vegas.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nominaci na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře základní části NHL jsou Robin Lehner z New York Islanders (vlevo), Andrej Vasilevskij z Tampy Bay (uprostřed) a Ben Bishop z Dallasu

V nominaci na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře základní části NHL jsou Robin Lehner z New York Islanders (vlevo), Andrej Vasilevskij z Tampy Bay (uprostřed) a Ben Bishop z Dallasu | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Bishop ve druhé sezoně v dresu Stars vychytal 27 vítězství ve 46 zápasech a dovedl mužstvo k první účasti v play off po třech letech. Ve třech sledovaných statistikách patřil mezi tři nejlepší brankáře a navíc si v nich vytvořil osobní rekordy.

Rodák z Denveru měl s 93,4 procenty nejvyšší úspěšnost zákroků ze všech gólmanů. V průměru inkasoval 1,98 branek na utkání, což ho zařadilo na druhé místo. Díky sedmi čistým kontům obsadil třetí pozici. V minulosti se Bishop do finální nominace dostal dvakrát, ale cenu nezískal.

Sedmadvacetiletý Lehner podepsal v červenci s Islanders smlouvu po třech sezonách strávených v Buffalu a hned pomohl Newyorčanům k prvnímu postupu do vyřazovacích bojů od roku 2016. V brankovišti se pravidelně střídal s Thomasem Greissem. Společně vybojovali William M. Jennings Trophy, která je určena pro gólmany z týmu s nejnižším počtem inkasovaných branek v základní části.

V ní nastoupil do 46 zápasů a Islanders dovedl k 25 výhrám. S 93 procenty zákroků obsadil druhou pozici a s 2,13 inkasovanými brankami na utkání třetí. S šesti nulami skončil čtvrtý.

Rodák z Göteborgu je také v nominaci na Bill Masterton Memorial Trophy, jež se uděluje za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji. V září na začátku přípravného kempu přiznal, že se potýkal se závislostí na alkoholu a prášcích a že mu lékaři během odvykací léčby diagnostikovali bipolární poruchu.

Čtyřiadvacetiletý Vasilevskij si připsal nejvíce vítězství ze všech gólmanů (39) a výrazně se podílel na premiérovém zisku Prezidentovy trofeje v klubové historii pro nejlepší celek základní části. Stejně jako Lehner udržel čisté konto v šesti utkáních. S 92,5 procenty pochytaných střel byl šestý a s 2,40 inkasovanými góly devátý.

Před rokem skončil rodák z Ťumeně v hlasování o Vezina Trophy na třetím místě. Vítězem se stal Pekka Rinne z Nashvillu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme