Třetí nula v sezoně a hvězda utkání, gólman Vaněček vychytal Carolinu. Pastrňák dvakrát skóroval

Hokejový gólman Vítek Vaněček zneškodnil v NHL 36 střel Caroliny, připsal si při výhře Washingtonu 4:0 třetí nulu sezony a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Zazářil i Karel Vejmelka, který předčil v českém brankářském souboji Pavla Francouze a pomohl 42 zákroky k vítězství Arizony 2:1 nad Coloradem. David Pastrňák se podílel dvěma góly na výhře Bostonu 5:2 ve Vegas.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Vítek Vaněček se raduje z vychytané nuly

Gólman Vítek Vaněček se raduje z vychytané nuly | Zdroj: Reuters

Vaněček chytal v NHL od začátku zápasu poprvé od 1. února, kdy se zranil v Pittsburghu v horní části těla.

Faksův druhý bodový večer v NHL za sebou, asistoval u výhry Dallasu. Mrázek pustil pět gólů Buffala

Číst článek

Nejvíce práce měl v posledních dvou třetinách, ve kterých zastavil třicet střel včetně sólového úniku Martina Nečase. Český útočník nepřelstil svého krajana za stavu 1:0 bekhendovou kličkou.

Pod výhru Washingtonu se podepsal 763. trefou Alexandr Ovečkin, který dal ve 36. minutě třetí gól týmu a v historické tabulce střelců ztrácí tři branky na třetího Jaromíra Jágra.

Sestřih ze zápasu Washington Capitals - Carolina Hurrricanes:

Vejmelka inkasoval jako první, ve 26. minutě mu prošla za záda střela Devona Toewse zpoza levého kruhu, kterou přes clonící hráče dobře neviděl.

Ještě v prostřední třetině vyrovnal zblízka Loui Eriksson a v čase 45:27 rozhodl povedeným průnikem i blafákem Nick Schmaltz. Francouz kryl 27 střel, Vejmelka byl v souboji s nejlepším týmem NHL vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Pastrňák pálil

Pastrňák vstřelil obě branky ve třetí třetině. Český útočník nejdříve udeřil z úniku a z dorážky vlastní střely zvýšil na 3:1.

Druhou trefou zpečetil při hře Vegas bez brankáře výhru Bostonu a s 31 góly je šestým nejlepším střelcem sezony. Havířovský rodák zároveň bodoval v sedmému utkání v řadě (7+4) a stal se třetí hvězdou zápasu. Hlavním strůjcem vítězství byl Craig Smith, který vsítil první dvě branky zápasu a v 55. minutě zkompletoval hattrick.

Sestřih ze zápasu Las Vegas - Boston Bruins:

Po úvodní třetině, ve které Chicago ztratilo vedení 1:0 a 2:1, se čekalo na gól až do 43. minutě. Obstaral ho Kubalík, který potrestal pohotovou ranou bez přípravy špatnou rozehrávku brankáře Mikka Koskinena a upravil skóre na 3:2.

Vypadalo to, že by trefa českého útočníka mohla být vítězná, ale Evander Kane zařídil v čase 59:10 svou druhou trefou v zápase prodloužení. To rozhodl Alex DeBrincat.

Výsledky NHL:
Tampa Bay - Pittsburgh 1:5, Florida - Ottawa 3:0, Washington - Carolina 4:0, NY Islanders - Vancouver 3:4, Philadelphia - Minnesota 4:5, Arizona - Colorado 2:1, Calgary - Montreal 4:5 v prodl., Chicago - Edmonton 4:3 v prodl., Vegas - Boston 2:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme