Vítkovice, Poruba a Havířov jezdí trénovat do Polska. Vstříc jim vyšli v nedalekém Jastrzebie

V Česku se už přes tři týdny víceméně nesportuje a profesionální kluby hrající v halách nesmí na svých sportovištích ani trénovat. A tak není divu, že příhraniční týmy jezdí mimo republiku. Třeba do Polska. Na ledě Jastrzebie se při trénincích střídají hokejisté Vítkovic, Poruby a Havířova.

Jastrzebie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rostislav Marosz na tréninku Vítkovic

Rostislav Marosz na tréninku Vítkovic | Foto: Alexandr Satinský | Zdroj: MAFRA / Profimedia

„Jezdí k nám Vítkovice, Poruba a Havířov. Jsou to problémy, protože časů na led tolik není, ale přátelům z Česka chceme pomoc a pomáháme. Věřím, že když ji od vás budeme potřebovat, také ji dostaneme,“ popisuje svou vstřícnost předseda GKS Jastrzebie Kazimierz Szynal.

Polský klub pár desítek kilometrů od Ostravy je pro hokejové kluby zpoza české hranice v těchto dnech velkým lákadlem. Ale nejlepší pozici nemají extraligové Vítkovice, porubský manažer Pavel Hinner má přednost.

Jihlavští hokejisté jsou bez výplat. Obránce Strejček dělá dvanáctihodinové směny, zametá piliny či bahno

Číst článek

„Máme tam dlouhodobé a velice dobré vztahy, takže jsme tu možnost zvážili, oslovili jsme je a bylo rozhodnuto. Oni se podívali do rozpisu a řekli, jaké mají volné časy. Jak potřebujeme, tak ledy máme. Dokud se toho dá využít, tak toho využíváme a kombinujeme to se suchou přípravou u nás,“ přidává manažer ambiciózní prvoligové Poruby.

Situace se v Polsku ale ohledně koronavirové nákazy také zhoršuje. „V Polsku je situace dynamická. Je stále víc a víc nakažených a nikdo neví, jak to bude. Sport funguje, hrají se všechny soutěže – fotbal, volejbal, basketbal a také hokej. Ale bez diváků. Ve čtvrtek nebo v pátek může vláda přijmout ještě nějaké tvrdší restrikce, to se může stát,“ doplňuje Szynal.

A tak zatím mohou české hokejové kluby do Polska jezdit. Večerní zápas Polské hokejové ligy vyhrálo Jastrzebie nad Krakovem 6:1 a po nich v devět hodin nešli na led hobíci, jak bývá obvyklé, ale extraligové Vítkovice.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme