Vítkovice si poradily s Litvínovem, strůjcem výhry Ostravanů byl dvougólový Svačina

Hokejisté Vítkovic porazili ve 40. kole extraligy v souboji dvou tabulkových sousedů Litvínov 3:2 a svému soupeři se na desátém místě přiblížili na jediný bod. Strůjcem výhry Ostravanů byla jejich první lajna a zejména útočník Vladimír Svačina, který byl u všech gólů: dva vstřelil a na jeden přihrál. Branku a dvě asistence zaznamenal Jan Hruška. Vítkovičtí si na vlastním ledě počtvrté za sebou připsali plný bodový zisk.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš a Vladimír Svačina z Vítkovic se radují z vítězství.

Zleva brankář Vítkovic Daniel Dolejš a Vladimír Svačina z Vítkovic se radují z vítězství. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vítkovice měly perfektní nástup a hned první střídání skončilo gólem v litvínovské brance. Tlak elitní vítkovické formace po nevyužitých šancích Lakatoše zužitkoval pohotovou střelou z mezikruží Svačina, který v čase 0:39 poslal domácí do vedení.

Liberec zvítězil na ledě Pardubic a posunul se na čtvrtou příčku, rozhodující gól vstřelil Vitásek

Číst článek

Vítkovičtí byli i ve zbytku první části aktivnější. Nevyužili ale dvě přesilovky, v 18. minutě ani příležitost Lakatoše, který ze sóla nepřekonal Godlu, a na litvínovském gólmanovi vzápětí zblízka ztroskotal i Irgl.

Dvougólový rozdíl stanovil až po polovině utkání Hruška. Ve zkrácené přesilovce domácím konečně vyšla rychlá kombinace a Hruška se z levého kruhu z voleje přesně opřel do Svačinovy přihrávky.

Domácí cítili šanci na třetí, zlomový gól. Po závaru před Godlovou bránou už měli ruce nad hlavami, ale sudí po poradě s videorozhodčím gól neuznali. A pak domácí promarnili i únik Lakatoše s Gewiesem. Hosté tak 25 sekund před sirénou mohli ještě ožít díky pohotové trefě Lukeše.

Vítkovice ale závěrečné drama odmítly Svačinou, který deset minut před koncem nejprve první velkou šanci neproměnil, ale záhy dostal příležitost k nápravě a zavěsil na 3:1.

Hosté se ke konci tlačili do ofenzívy, ale ze spousty střel se ujala až ta předposlední. Balinskis při power play od modré čáry 56 sekund před závěrem dokázal snížit, jenže na víc už jim chyběl čas a závěrečný pokus Lukeše zkrotil Dolejš.

Hokejová Tipsport extraliga - 40. kolo:
Hradec Králové - České Budějovice 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0), Olomouc - Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1), Třinec - Brno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0), Mladá Boleslav - Karlovy Vary 1:3 (0:1, 1:0, 0:2), Vítkovice - Litvínov 3:2 (1:0, 1:1, 1:1), Sparta Praha - Plzeň 4:0 (2:0, 0:0, 2:0).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme