Majitel hokejových Vítkovic sprostě urážel rozhodčí, klub zaplatí 80 tisíc

Vedení hokejové extraligy udělilo Vítkovicím pokutu 80 tisíc korun za to, že majitel klubu Aleš Pavlík po pondělním utkání čtvrtfinálové série s Třincem slovně napadl rozhodčí. Padesát tisíc činí trest za poškození dobrého jména soutěže, zbylých třicet je za porušení zákazu vstupu do kabiny rozhodčích.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovice proti Třinci neuhrály ani jeden zápas

Vítkovice proti Třinci neuhrály ani jeden zápas | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Ostravané doma s Třincem prohráli 2:5 a v sérii podlehli 0:4 na zápasy. Aleš Pavlík, který je zároveň viceprezidentem svazu a prezidentem Asociace profesionálních klubů, podle zápisu o utkání prohlásil, že je hlavní sudí Jan Hribik zkorumpovaný. Duel dále řídili Roman Mrkva a čároví rozhodčí Daniel Hynek a Michal Zíka.

Vstupenky na zápas NHL v Praze už oficiálně nejsou, o tisíce korun dráž je nabízí už jen překupníci

Číst článek

„Po skončení utkání vstoupil do kabiny rozhodčích funkcionář domácího týmu pan Aleš Pavlík a kritizoval výkon rozhodčích. Obvinil hlavního rozhodčího Jana Hribika, že je zkorumpovaný, že se mu hlavní rozhodčí vysmívá a že úmyslně poškodil domácí tým. Celý tento výstup zakončil slovy: ‚Ty hajzle‘,“ uvedli sudí v oficiálním zápisu podle serveru hokej.cz.

Ředitel extraligy Josef Řezníček udělil Vítkovicím pokutu 50 tisíc korun za poškození dobrého jména soutěže. „Toho se majitel klubu Aleš Pavlík dopustil tím, že bez jakýchkoli důkazů zpochybnil nestrannost hlavního rozhodčího,“ uvedl svaz.

Další pokutu 30 tisíc korun dostal ostravský klub od předsedy disciplinární komise Viktora Ujčíka. Ten Vítkovice potrestal za porušení herního řádu, podle nějž kluby musejí zajistit, aby nikdo nepovolaný nevstupoval v průběhu zápasu, o přestávkách ani po skončení utkání do kabiny rozhodčích.

Pavlík v oficiálním prohlášení chybu přiznal, omluvil se a přislíbil, že stejnou částku jako uloženou pokutu věnuje na konto Nadačního fondu Ivana Hlinky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme