Vítkovice ještě pět minut před koncem prohrávaly o dva góly. Třinec nakonec porazily 4:3

Hokejisté Vítkovic porazili v předehrávce 33. kola extraligy Třinec 4:3, když zápas senzačně otočili třemi góly v poslední pětiminutovce. Hosté po dvou gólech Tomáše Marcinka ještě pět minut před koncem vedli 3:1, ale domácí snížili, dvě minuty před koncem Roberts Bukarts v power play vyrovnal a v čase 59:51 vstřelil Rastislav Dej vítězný gól. Domácí tak přerušili sérii pěti porážek ve vzájemných zápasech.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Vítkovic slaví vízětný gól devět sekund před koncem

Hokejisté Vítkovic slaví vízětný gól devět sekund před koncem | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Třinci se před utkáním rozsypala sestava a mezi sedmi chybějícími hráči byly vedle dlouhodobých marodů Růžičky nebo Krajíčka i další opory Kundrátek, Polanský či Roth. Přesto Oceláři ovládli první dvacetiminutovku a hlavně lepším pohybem dostávali domácí hráče do nesnází.

Hokejová Sparta promrhala v Liberci čtyřgólový náskok, Kladno nestačilo na Hradec Králové

Číst článek

Pouze jediná z 21 střel, které hosté vyslali na Svobodu, ale našla cíl. Hrňa po křížné přihrávce v sedmé minutě ještě minul z vyložené šance, ale pak v početní výhodě ve 14. minutě naservíroval puk před bránu Marcinkovi, který se ze svého oblíbeného místa těsně před gólmanem prosadil pohotovou tečí.

Třinec i v kombinované sestavě lépe vstoupil také do druhé části. V 28. minutě se však zapomenul v ofenzivě, domácí Lakatoš dostal puk na útočnou modrou čáru a ze sóla prostřelil Bartošáka.

Hradec Králové doma prohrál s Libercem. Augusta si připsal úspěšnou premiéru na lavičce Bílých tygrů

Číst článek

Ostravané po vyrovnání srovnali hru. Schleiss je mohl poslat i do vedení, ale Bartošák jeho teč zblízka reflexivně vyrazil. Pak ale i při Vítkovicích stálo štěstí, když Novotný v 39. minutě snad ze dvou kroků trefil tyčku otevřené branky.

Co Ocelářům nevyšlo v závěru, napravili ve 24. vteřině třetího dějství. Vrána dostal křížnou přihrávku před bránu a bekhendem si vychutnal Svobodu. Vyrovnání měl na holi v 50. minutě Dej, ale tváří v tvář na Bartošáka nevyzrál. Prakticky z protiútoku potáhl třinecký kontr Marcinko a chytře zpoza obránce švihem zvýšil na 3:1. Zaznamenal tak už pátý gól v sezoně.

Vítkovice však v poslední pětiminutovce předvedly uragán. Kurovský v 56. minutě snížil, Bukarts při odvážné power play už necelé tři minuty před koncem vyrovnal a Dej v přesilovce devět sekund před závěrem řádné doby dokonal obrat.

Předehrávané utkání 33. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 4:3 (0:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 29. Lakatoš (Roberts Bukarts, Šidlík), 56. Kurovský (Vopelka), 58. Roberts Bukarts, 60. Dej (Roberts Bukarts) - 14. Marcinko (Hrňa, Gernát), 41. Vrána (Chmielewski, M. Stránský), 53. Marcinko. Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 5699.
Sestavy:
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, T. Černý - Lakatoš, Š. Stránský, Roberts Bukarts - Schleiss, Vopelka, Kurovský - Dej, E. Němec, Mallet - Guman, Werbik, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Bartošák - D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Haman, Gernát, Hrachovský - M. Stránský, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Š. Novotný - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Adamský - Kofroň, Hladonik, Hrehorčák. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme