Hokejisty Litvínova přebírá trenér Růžička, na lavičce nahradí odvolaného Országha

Olympijský vítěz z Nagana a bývalý reprezentační kouč Vladimír Růžička nahradí u hokejistů Litvínova slovenského trenéra Vladimíra Országha. Osmapadesátiletý Růžička je odchovancem Litvínova, v jehož dresu vstoupil do velkého hokeje. Dosud působil v prvoligové Kadani. Severočeský klub změnu na trenérském postu oficiálně oznámil v úterý odpoledne.

Tento článek je více než rok starý.

Litvínov (Aktualizováno: 15:38 9. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička, bývalý trenér hokejové reprezentace, na archivním snímku z roku 2015.

Vladimír Růžička, bývalý trenér hokejové reprezentace, na archivním snímku z roku 2015. | Foto: Filip Jandourek

Országh trénoval Vervu druhou sezonu. V minulém ročníku skončili jeho svěřenci v základní části jedenáctí a v předkole play-off vypadli po prohře 0:3 na zápasy s Hradcem Králové, který v té době vedl Růžička.

Kapitán Smoleňák sledoval konec Hradce v play-off jen z tribuny, kouč Růžička osobní spor odmítá

Číst článek

„Vláďa je trenér, který má za sebou spoustu zkušeností na klubové i reprezentační úrovni a věřím, že nám pomůže stabilizovat výkony mužstva,“ vysvětlil pro Radiožurnál litvínovský generální ředitel Pavel Hynek.

„Vladovi (Országhovi) děkujeme za práci a odvedené služby v našem klubu. Přejeme mu hodně štěstí ve sportovním i rodinném životě,“ doplnil na klubovém webu Hynek, který si slovenského kouče loni po své příchodu do Litvínova vybral jako nového šéfa střídačky.

V létě Litvínov výrazně posílil kádr, výsledkově se mu ale příliš nedaří. Momentálně jsou Severočeši desátí. I přes poslední dvě výhry nad Spartou a Plzní nyní slovenský kouč končí.

Litvínov je druhým týmem v nejvyšší soutěži, který v této sezoně mění hlavního trenéra. Již na konci září skončil ve Zlíně Robert Svoboda, kterého nahradil Luboš Jenáček. Složení realizačního týmu v minulém týdnu pozměnila i Sparta, kde se k Josefu Jandačovi vrátil Miloslav Hořava.

dak, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme