Vladimír Sobotka vstřelil proti Anaheimu vítěznou branku, Philadelphie s Mrázkem a Voráčkem prohrála

Útočník Vladimír Sobotka v pondělním utkání NHL pomohl vítězným gólem k triumfu hokejistů St. Louis 4:2 na ledě Anaheimu, když skóroval po 17 zápasech. Ani 26 zákroků brankáře Petra Mrázka a nahrávka Jakuba Voráčka nezabránili prohře Philadelphie 2:3 s Vegas, za nějž asistoval Tomáš Hyka.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Vladimír Sobotka v souboji s Brandonem Montourem z Las Vegas Knights

Útočník Vladimír Sobotka v souboji s Brandonem Montourem z Las Vegas Knights | Foto: Jae C. Hong | Zdroj: AP/ČTK

Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin díky dvěma brankám pokořil jako 20. hráč v historii ligy hranici 600 gólů a pomohl Washingtonu k výhře nad Winnipegem 3:2 v prodloužení.

Sobotka zvýšil na 3:1 ve 37. minutě poté, co se po přihrávce obránce Jordana Schmaltze před brankou pohotově otočil a zakončením po zemi překonal gólmana Johna Gibsona.

Anaheimu se v závěrečné třetině podařilo snížit, ale hostující útočník Patrik Berglund v 52. minutě stanovil konečnou podobu skóre.

Vegas se v první třetině ujalo vedení, ale Philadelphia zkraje druhé části srovnala. Nerozhodný stav platil až do 47. minuty, kdy Hykovu tečovanou střelu Mrázek vyrazil k nejlepšímu střelci Golden Knights Williamu Karlssonovi, který zakončil do prázdné branky.

Flyers odpověděli za 66 vteřin rovněž v početní výhodě. Voráček z pravého kruhu přihrál Wayneu Simmondsovi, jenž z úhlu prostřelil Marca-Andrého Fleuryho.

O třetí výhře nevadského celku za sebou rozhodl v 58. minutě centr Ryan Carpenter. Fleury se stal 13. brankářem v dějinách soutěže, který dosáhl na metu 400 výher.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme