Vladimír Vůjtek slaví sedmdesátiny. Stále mi to nedochází, říká úspěšný trenér

Hokejový trenér Vladimír Vůjtek starší třikrát dovedl své týmy do české extraligy, dvakrát vyhrál ruský titul s Jaroslavlí, trénoval slovenskou i českou reprezentaci. Trenérskou kariéru uzavřel na přelomu roku a ve středu slaví v rodných Klimkovicích 70. narozeniny.

Tento článek je více než rok starý.

Klimkovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Vladimír Vůjtek na střídačce slovenského týmu.

Trenér Vladimír Vůjtek na střídačce slovenského týmu. | Zdroj: Reuters

Hokejový trenér Vladimír Vůjtek starší slaví 70. narozeniny. V rodných Klimkovicích ve středu večer přivítá prvních asi 120 gratulantů.

„Pozval jsem pár svých známých a přátel. Společně prožijeme příjemný večer," přibližuje čerstvý jubilant.

Pár kamarádů v tomto případě znamená asi 120 blízkých. A to ještě musí klimkovický rodák dělat oslavu na tři etapy.

Vladimír Vůjtek *17. května 1947

S trénováním začal v už v roce 1982. V extralize dovedl své týmy třikrát do finále, ale nikdy se neradoval z domácího titulu. To se mu po vedlo až v ruské Jaroslavli v letech 2002 a 2003. Slovenskou hokejovou reprezentaci dovedl k titulu vicemistra světa, naposledy působil u českého národního týmu.

I když měl nedávno drobné zdravotní problémy, tak se Vůjtek na svůj věk necítí. „Pořád mi to nedochází, že je mi sedmdesát let. Když se podívám dopředu, řeknu si, že už toho tolik před sebou nemám. Většinu věcí jsem prožil. Zdraví zatím šlape a cítím se teď v pohodě," hodnotí Vůjtek svůj zdravotní stav.

Vůjtek oficiálně ukončit trenérskou kariéru po loňském mistrovství světa, kdy vedl v Moskvě českou reprezentaci. Pak cítil, že nemá tolik energie.

„Pracoval jsem do šedesáti devíti let. Léta se projevila a já byl už vyčerpaný, protože mi docházely nápady," komentuje důvody odchodu do hokejového důchodu.

Na konec trenérské kariéry se dočkal ještě zasloužené odměny, kdy rok vedl český národní tým „Reprezentace se neodmítá. Jsem rád, že jsem dostal šanci a mohl jsem v ní pracovat. Nároďák byl mým posledním stupínkem v trenérské práci," ohlíží se čerstvý sedmdesátník.

A čím se bývalý trenér zabývá ve volném čase? „Chodím dvakrát týdně na tenis, kde se dobře odreaguji. V zimě chodím na hokejové tréninky. Nevynechám jediný zápas. Kolem baráku mám taky práci, tráva roste každé tři dny. Sem tam něco opravuji a tím se v podstatě bavím," dodává oslavenec Vladimír Vůjtek.

David Procházka, Štěpán Andr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme