Voráček třemi asistencemi řídil výhru Philadelphie. Nečas gólem pomohl Carolině

Český hokejový útočník Jakub Voráček se v pondělním programu NHL podílel třemi asistencemi na vysoké výhře Philadelphie 7:2 nad Pittsburghem. Dva Češi bodovali v utkání Caroliny s Chicagem. Martin Nečas pomohl gólem k vítězství Hurricanes 5:2 a Dominik Kubalík asistoval u obou branek poražených Blackhawks. Návrat do sestavy Bostonu se vydařil obránci Jakubu Zbořilovi, který v zápase proti New Jersey (3:0) bodoval jako jediný z českých hokejistů.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Jakub Voráček se v pondělním programu NHL podílel třemi asistencemi na vysoké výhře Philadelphie 7:2 nad Pittsburghem

Český hokejový útočník Jakub Voráček se v pondělním programu NHL podílel třemi asistencemi na vysoké výhře Philadelphie 7:2 nad Pittsburghem | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Hráči Philadelphie vstoupili do Pensylvánského derby aktivně a po první třetině vedli nad Pittsburghem 3:0. Úvodní branku zápasu vstřelil s přispěním Voráčkovy asistence Kevin Hayes.

Po gólově chudší druhé třetině, kdy se prosadil pouze útočník Flyers Wade Allison, dokázal Pittsburgh v úvodu třetí části utkání zdramatizovat. Díky přesilovkovým gólům Sidneyho Crosbyho a Jasona Zuckera snížili Penguins na rozdíl dvou branek.

Konec utkání však i díky Voráčkovi patřil znovu Philadelphii. V 52. minutě udržel český reprezentant puk u mantinelu a přesně našel Joela Farabeeho, který zvýšil na 5:2. A minutu před závěrečnou sirénou stál kladenský rodák na začátku akce, kterou zakončil Robert Hägg.

Carolina stejně jako Philadelphia výborně zvládla začátek utkání. Hurricanes v polovině duelu proti Chicagu vedli 4:0 a rázně vykročili za čtvrtou výhrou v řadě. Ve 14. minutě Nečas nahodil kotouč od modré čáry a s přispěním dobré clony Nina Niederreitera prostřelil brankáře Malcoma Subbana. Český centr svým dvanáctým gólem v sezoně zvýšil na 2:0.

Dvě Kubalíkovy asistence pomohly Chicagu ke snížení na 2:4, ale při závěrečném risku bez brankáře ujel obraně Blackhawks Sebastian Aho a pojistil výhru Caroliny.

NHL
Florida - Dallas 5:4 v prodl., Buffalo - NY Islanders 4:2, New Jersey - Boston 0:3, NY Rangers - Washington 3:6, Philadelphia - Pittsburgh 7:2, Carolina - Chicago 5:2, Montreal - Toronto 3:2 v prodl., Ottawa - Winnipeg 2:1, St. Louis - Anaheim 3:1, Columbus - Nashville 3:4 v prodl., Minnesota - Vegas 6:5. Zápasy Arizona - Los Angeles, Vancouver - Edmonton a San Jose - Colorado se ještě hrají.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme