Voráček připravil v NHL proti Pittsburghu gól, ale na výhru to nestačilo. Asistenci má i Faksa

Český hokejový útočník Jakub Voráček svou 36. asistencí v sezoně neodvrátil domácí prohru Columbusu 2:3 s Pittsburghem. Radek Faksa připravil úvodní branku Dallasu ve vítězném zápase s Buffalem. Stars i díky příspěvku českého centra porazili Sabres 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 6:50 28. 2. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Jakub Voráček

Jakub Voráček | Foto: Gaelen Morse-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Voráček se v 5. minutě zapojil do akce, která předcházela úvodnímu gólu utkání. Střelu českého útočníka dokázal brankář Casey DeSmith zlikvidovat, ale odražený puk si našel Jack Roslovic, jenž křižnou přihrávkou od pravého mantinelu vybídl ke skórování Olivera Bjorkstranda.

Hronek zaznamenal v NHL proti Torontu čtyři body, Detroit přesto padl. Skórovali Kaše a Kämpf

Číst článek

Kladenský rodák bodoval pojedenácté v posledních 11 duelech a s osmatřiceti body (2+36) je za Davidem Pastrňákem a Tomášem Hertlem třetím nejproduktivnějším Čechem.

Columbus, i přes to že po druhé třetině vedl 2:1, podlehl Penguins 2:3. Obrat ve skóre zařídili Jevgenij Malkin a Sidney Crosby. Pittsburgh vyhrál podruhé za sebou a v tabulce Východní konference drží čtvrtou pozici.

Blue Jackets ztratili důležité body v boji o play off a z devátého místa ztrácí na osmý Washington deset bodů.

Sestřih ze zápasu Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins:

Na pomezí postupu do vyřazovacích bojů jsou také hokejisté Dallasu. Stars porazili Buffalo 4:2 a posunuli se před Edmonton na osmou příčku Západní konference. Skóre domácího duelu proti Sabres otevřel po Faksově asistenci Michael Raffl.

Český útočník protrhl šestnáctizápasové čekání na kanadský bod a zapsal svou desátou asistenci v ročníku.

Výsledky NHL:
Carolina - Edmonton 2:1, Dallas - Buffalo 4:2, Chicago - St. Louis 0:4, Columbus - Pittsburgh 2:3, NY Rangers - Vancouver 2:5, Anaheim - NY Islanders 0:4, Arizona - Winnipeg 3:5, San Jose - Seattle 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme