Voráček v NHL mění dres. Po deseti letech opouští Philadelphii a vrací se do Columbusu

Hokejový útočník Jakub Voráček v NHL po deseti letech opouští Philadelphii a vrací se do Columbusu, který si jej vybral v roce 2007 jako sedmičku draftu. Flyers vyměnili jednatřicetiletého kladenského odchovance za forvarda Cama Atkinsona. Voráček má ještě na další tři sezony platný osmiletý kontrakt na 66 milionů dolarů.

Columbus Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kromě Jakuba Voráčka zasáhli v dresu Chicaga do hry i David Kämpf a při své premiéře v NHL Dominik Kubalík. Ani jeden z Čechů se bodově neprosadil

Český hokejista Jakub Voráček | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

V uplynulém ročníku si Voráček připsal v 53 zápasech 43 bodů za devět branek a 34 asistencí a dělil se o pozici nejproduktivnějšího hráče týmu s Jamesem van Riemsdykem a kapitánem Claudem Girouxem. Flyers skončili ve Východní divizi s 58 body (z 56 zápasů) šestí a podruhé za poslední tři sezony se nedostali do play-off.

Brankáře Vaněčka čeká nová kapitola v NHL. ‚S nikým se tam neznám, doufám, že to bude dobré,‘ říká

Číst článek

Generální manažer Philadelphie Chuck Fletcher kádr obměňuje. Minulý týden získal beka Ryana Ellise z Nashvillu za obránce Philippea Myerse a centra Nolana Patricka, který se následně přesunul do Vegas za Codyho Glasse.

Ve čtvrtek opustil tým zadák Shayne Gostisbehere, jenž zamířil do Arizony spolu s výběry ve 2. a 7. kole draftu v příštím roce za budoucí vyrovnání. V pátek angažoval beka Rasmuse Ristolainena z Buffala výměnou za švédského zadáka Roberta Hägga, právo výběru v prvním kole dnešního draftu na 14. pozici a ve druhém kole v roce 2023.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme