Vrána dal vítězný gól Washingtonu proti Pittsburghu, Nashville ve druhém prodloužení udolal Winnipeg

Útočník Jakub Vrána se prvním gólem v kariéře v play-off NHL, který se ukázal jako vítězný, podílel na triumfu hokejistů Washingtonu 4:1 nad Pittsburghem a srovnání stavu série druhého kola vyřazovacích bojů na 1:1. Dvaadvacetiletý forvard se navíc dočkal ocenění pro druhou hvězdu večera. Vyrovnat se podařilo i Nashvillu, který doma porazil Winnipeg 5:4 ve druhém prodloužení.

Washington, Nashville Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Ovečkin slaví s Jakubem Vránou, v této sezoně dal už devět gólů

Jakub Vrána v dresu Capitals (vpravo). | Foto: AP Photo/Nick Wass | Zdroj: ČTK

Capitals se stejně jako v prvním zápase povedl začátek. Ruský střelec Alexandr Ovečkin se prosadil už po 86 vteřinách hry střelou do horního růžku branky Matta Murrayho. Rozhodující trefa padla v 15. minutě při přesilové hře Washingtonu. Dánský centr Lars Eller přihrál zpoza brankové čáry na pravý kruh Vránovi, který mezi dvěma hráči Pittsburghu úspěšně vystřelil nad Murrayho lapačku.

Rovněž úvod druhého dějství patřil domácím a křídelní útočník Brett Connolly po samostatném úniku zvýšil na rozdíl tří branek. Jedinou trefu hostů obstaral Kris Letang ve 34. minutě střelou od modré.

Důležitý okamžik nastal v polovině závěrečné dvacetiminutovky. Kapitán Penguins Sidney Crosby objel branku Capitals a jeho akci dokončil Patric Hörnqvist střelou do betonu gólmana Bradena Holtbyho. Hráči Pittsburghu se radovali z kontaktní branky, ale rozhodčí se po konzultaci s videem rozhodli označit situaci za neplatnou. Žádný ze záběrů nedokázal s určitostí prokázat, zdali puk celým objemem přešel brankovou čáru.

Pastrňák si proti Tampě připsal čtyři asistence a vede bodování play-off, Vegas poprvé padlo

Číst článek

Definitivní podobu výsledku stanovil střední útočník Nicklas Bäckström do prázdné branky při power play Penguins. Eller, vyhlášený první hvězdou souboje, posbíral tři nahrávky.

K první výhře Winnipegu na ledě Nashvillu výrazně přispěl brankář Connor Hellebuyck, který z 48 střel inkasoval pouze jedinkrát. Tentokrát na něj střelci Predators vyzráli už po 27 sekundách. Skóre se poté přelévalo ze strany na stranu. Ve 46. minutě se Nashville ujal vedení 4:3. Duel poslal do prodloužení 65 vteřin před koncem třetí třetiny centr Mark Scheifele. Nastavený čas utnul v 86. minutě forvard Kevin Fiala.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 2. zápas:
Washington - Pittsburgh 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 2. Ovečkin, 15. Vrána, 23. Connolly, 60. Bäckström - 34. Letang. Střely na branku: 32:33. Diváci: 18 506. Hvězdy utkání: 1. Holtby, 2. Vrána, 3. Eller (všichni Washington). Stav série: 1:1.

Západní konference - 2. zápas:
Nashville - Winnipeg 5:4 ve druhém prodl. (1:2, 2:0, 1:2 - 0:0, 1:0)
Branky: 1. a 46. R. Johansen, 26. P.K. Subban, 39. Arvidsson, 86. Fiala - 14. a 59. Scheifele, 13. Byfuglien, 46. B. Tanev. Střely na branku: 41:50. Diváci: 17 274. Hvězdy utkání: 1. Fiala, 2. R. Johansen, 3. Arvidsson (všichni Nashville). Stav série: 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme