Vrána pomohl gólem Washingtonu k výhře, Jágr opět nehrál

Hokejový útočník Jakub Vrána přispěl svým devátým gólem sezony k výhře Washingtonu 5:2 nad Coloradem. Další Češi v pondělním programu NHL nebodovali. Jaromír Jágr vynechal čtvrtý zápas v řadě a Calgary bez něho prohrálo 1:2 po nájezdech v Minnesotě. Naopak po desetizápasové suspendaci se vrátil Radko Gudas do sestavy Philadelphie, která porazila Toronto 4:2.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alex Ovečkin slaví s Jakubem Vránou, v této sezoně dal už devět gólů

Jakub Vrána (vpravo) se raduje se spoluhráči. | Foto: AP Photo/Nick Wass | Zdroj: ČTK

Vrána otevřel skóre v úvodu zápasu, když v přečíslení tři na dva dostal přihrávku od Jevgenije Kuzněcova a z levého kruhu trefil volné místo nad ramenem Semjona Varlamova. Colorado ještě na gól českého útočníka odpovědělo a nerozhodný stav drželo do 38. minuty, v níž vrátil John Carlson Washingtonu vedení. Domácí ve třetí části odkočilo dalšími dvěma zásahy a nepřipustili žádné drama.

Trochu za to může lyžování, říká hokejista Patrik Eliáš o konci své hvězdné kariéry v NHL

Číst článek

Jágra, který už v této sezoně scházel Calgary šest utkání v řadě kvůli potížím s třísly, trápí zranění v dolní části těla a naposledy nastoupil před osmi dny proti Philadephii. Flames byli na ledě Minnesoty aktivnější, ale od 18. minuty prohrávali trefou Matta Cullena. Vyrovnání zařídil v závěru druhé třetiny Michael Ferland. Stejný hráč ale neuspěl v pátém kole rozstřelu, ve kterém rozhodl o výhře domácích Mikael Granlund.

Gudas byl v utkání nejpilnějším střelcem, když vyslal na branku pět pokusů, ale stejně jako Jakub Voráček nebodoval. Philadelphii to nemuselo vadit, protože v závěrečné třetině otočila třemi trefami z 1:2 na konečných 4:2. Vítězný gól vstřelil v čase 57:05 Sean Couturier.

Výsledky všch zápasů NHL:
Buffalo - Ottawa 3:2, New Jersey - Los Angeles 5:1, Philadelphia - Toronto 4:2, Washington - Colorado 5:2, St. Louis - Tampa Bay 0:3, Minnesota - Calgary 2:1 po sam. nájezdech, Chicago - Florida 3:2 v prodl., Columbus - Edmonton 2:7, Vegas - Carolina 2:3 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme