Vrána ozdobil debut za Detroit vítěznou trefou proti Chicagu. Voráček přispěl gólem k výhře Philadelphie

Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil ve své premiéře za Detroit vítězný gól při výhře 4:1 nad Chicagem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal i Jakub Voráček, který pomohl Philadelphii brankou k vítězství 2:1 po nájezdech v Pittsburghu. Boston i díky dvěma přihrávkám Davida Pastrňáka a jedné asistenci Davida Krejčího porazil New York Islanders 4:1.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Detroitu Jakub Vrána se raduje ze vstřelené branky

Český hokejista Detroitu Jakub Vrána se raduje ze vstřelené branky | Foto: Tim Fuller | Zdroj: Reuters

Petr Mrázek pustil jeden gól z dvaceti střel a dovedl Carolinu k výhře 4:1 nad Nashvillem. U jedné branky asistoval Martin Nečas. Gólman Washington Vítek Vaněček inkasoval čtyřikrát z 21 střel a byl v utkání s Buffalem ve 34. minutě za stavu 2:4 střídán. Capitals s nejhorším týmem soutěže prohráli 2:5.

Rittich poprvé v NHL mění dres, český gólman byl z Calgary vyměněn do Toronta

Číst článek

Naopak z pozice náhradního gólmana zasáhl do hry David Rittich, který se do branky Toronta dostal už ve čtrnácté minutě za stavu 1:3. Český gólman nestačil jen na jednu z 16 střel, ale Maple Leafs, kteří hráli bez zraněného nejlepšího střelce soutěže Austona Matthewse, podlehli Winnipegu 2:5.

Detroit rozhodl ve druhé třetině, v níž otočil skóre v rozmezí 25. až 32. minuty na 3:1. Vrána, jehož Red Wings získali před uzávěrkou přestupů z Washingtonu, dal druhý gól týmu z úniku. Český útočník se dostal sóla poté, kdy naskočil na led z trestné lavice a rychlý protiútok zakončil střelou švihem nad vyrážečku Kevina Lankinena.

Voráček vyrovnal na začátku třetí třetiny střelou z mezikruží mezi betony Tristana Jarryho. Pittsburgh vedl i v rozstřelu, ale skóre otočili Claude Giroux i Sean Couturier, zatímco Carter Hart zneškodnil zbývající dva nájezdy domácích. V sestavě poražených scházel Radim Zohorna.

Krejčí připravil v přesilové hře gól Craigu Smithovi, který střelou bez přípravy zvýšil na 2:0. Islanders snížili, ale Boston ve třetí třetině po přihrávkách Pastrňáka zpečetil výhru.

Český útočník si první bod připsal za přihrávku, z níž skóroval z úniku Taylor Hall. Ve druhém případě posunul při powerplay puk Bradu Marchandovi, který střelou do prázdné branky stanovil konečné skóre.

NHL:

Boston - NY Islanders 4:1, NY Rangers - New Jersey 4:0, Washington - Buffalo 2:5, Carolina - Nashville 4:1, Pittsburgh - Philadelphia 1:2 po sam. nájezdech, Toronto - Winnipeg 2:5, Detroit - Chicago 4:1, Tampa Bay - Florida 3:2 v prodl., Dallas - Columbus 4:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme