Pastrňákovo střelecké představení proti Montrealu. Hattrickem si upevnil pozici nejlepšího střelce ligy

Útočník David Pastrňák řídil v NHL druhým hattrickem v sezoně a šestým celkově kanonádu Bostonu, který zvítězil v Montrealu 8:1, a stal se první hvězdou zápasu. Havířovský rodák si upevnil vedení v tabulce střelců soutěže, v níž má s 23 zásahy náskok pěti tref před Connorem McDavidem z Edmontonu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák zaznamenal proti Montrealu druhý hattrick v sezoně a upevnil svou pozici nejlepšího střelce soutěže.

David Pastrňák zaznamenal proti Montrealu druhý hattrick v sezoně a upevnil svou pozici nejlepšího střelce soutěže. | Foto: Jean-Yves Ahern | Zdroj: Reuters

Pastrňák si udržuje tempo téměř branky na zápas a naposledy nasázel v NHL v úvodních 24 zápasech alespoň 23 gólů Mario Lemieux v sezoně 1992/93. Český útočník už v probíhajícím ročníku zazářil v polovině října čtyřmi góly do sítě Anaheimu.

Pastrňák zkompletoval hattrick v první polovině utkání. Poprvé se prosadil v přesilové hře. I když stál v levém kruhu trochu z úhlu, jeho střela bez přípravy k bližší tyči si našla cestu do branky.

Druhou trefu přidal po osmi sekundách druhé třetiny poté, co si v útočném pásmu na levé straně navedl puk do středu a ranou švihem zvýšil na 4:1. Třígólový večer završil Pastrňák tečí střely Brandona Carla od modré čáry. U této trefy si připsal asistenci David Krejčí, který asistoval ještě u prvního gólu v utkání.

Boston i díky trefám Pastrňáka odskočil v rozmezí 15. až 30. minuty z 1:1 na 6:1. Po pátém gólu vyhnal z branky Careyho Price, který byl střídán poprvé od prosince 2017 a sérii 113 zápasů. Zkušený gólman si připsal jen šest zákroků.

Výsledky:
Montreal - Boston 1:8, Chicago - Dallas 3:0, New Jersey - Minnesota 2:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme