Hokejisté Montrealu se po výhře na ledě Winnipegu ujali vedení v sérii druhého kola play-off NHL

Hokejisté Montrealu vyhráli na ledě Winnipegu 5:3 a v sérii druhého kola play off NHL se ujali vedení 1:0 na zápasy. Vítězný gól Canadiens vstřelil Brendan Gallagher, první hvězdou zápasu byl stejně jako ve dvou předchozích zápasech Montrealu zvolen brankář Carey Price. Colorado zdolalo Vegas 3:2 v prodloužení a v sérii vede 2:0 na zápasy.

New York (Aktualizováno: 8:37 3. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Montrealu slaví výrhu

Hokejisté Montrealu slaví výrhu | Zdroj: Reuters

Hokejisté Montrealu vyhráli na ledě Winnipegu 5:3 a v sérii druhého kola play off NHL se ujali vedení 1:0 na zápasy.

Hokejisté Tampy porazili Carolinu v play-off NHL i podruhé, sérii vedou už 2:0 na zápasy

Číst článek

Vítězný gól Canadiens vstřelil Brendan Gallagher, první hvězdou zápasu byl stejně jako ve dvou předchozích zápasech Montrealu zvolen brankář Carey Price.

Hráči Jets v pátém zápase letošních vyřazovacích bojů poprvé narazili. Po čtyřech výhrách v sérii s Edmontonem nestačili v prvním utkání na Montreal, kterému podlehli 3:5.

Habs si přenesli formu ze závěru série s Torontem a vyhráli počtvrté za sebou. Základ k vítězství položili již v první třetině, kterou ovládli 3:1.

Sestřih ze zápasu Montreal - Winnipeg:

Ráz zápasu určilo prvních šest minut, ve kterých se hráči Montrealu vstřelili dvě branky. Skóre ve 4. minutě otevřel Jesperi Kotkaniemi a na rozdíl dvou branek zvýšil po necelých dvou minutách Eric Staal. Winnipeg v dalším průběhu dotahoval, náskok Canadiens ale odolával celý zápas.

V 50. minutě snížil Derek Forbort na 2:3, naděje Jets na zvrat ale trvala pouhé dvě minuty, po kterých vrátil Montrealu dvougólové vedení Gallagher. Na další snížení Kylea Connora zareagoval trefou do prázdné branky Jake Evans a uzavřel na konečných 5:3.

Colorado navýšilo vedení

Colorado zvládlo i šestý zápas v letošních bojích o Stanley Cup. Hokejisté Avalanche porazili Vegas 3:2 v prodloužení, navázali na vysoké nedělní vítězství 7:1 a v sérii vedou 2:0. Nejlepší tým základní části je posledním celkem, který ve vyřazovacích bojích zatím neztratil ani jedno utkání.

Ve středu vstřelili hráči Avalanche dva góly v první části, Golden Knights ale v polovině zápasu zásluhou Reillyho Smitha srovnali na 2:2 a v následném průběhu se hnali za vedoucím gólem.

Sestřih ze zápasu Colorado - Las Vegas:

Na výborně chytajícího Philippa Grubauera v brance Colorada si však i kvůli třem nastřeleným tyčkám nepřišli a zápas dospěl do prodloužení.

Po 44 sekundách nastavení byl vyloučen střelec gólu na 2:2 Smith a Colorado si s nabídnutou početní výhodou poradilo. V 62. minutě trefil tyčku Nathan MacKinnon, rozhodující gól ale padl až v čase 62:07.

Mikko Rantanen si v pravém kruhu našel ideální střeleckou pozici a ranou nad rameno prostřelil Marca-Andrého Fleuryho.

2. kolo play off NHL:

Severní divize - 1. zápas:

Winnipeg - Montreal 3:5.

Západní divize - 2. zápas:

Colorado - Vegas 3:2 v prodloužení. Stav série 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme