Brankář Francouz vychytal nulu a byl hlavní hvězdou Colorada. Frankie, Frankie, zněly ovace tribun

Hokejový brankář Pavel Francouz zastavil ve finále Západní konference NHL při výhře Colorada 4:0 nad Edmontonem všech 24 střel a stal se první hvězdou zápasu. Avalanche rozhodli v rozmezí 24. až 27. minuty, během kterých vstřelili první tři góly utkání, a v sérii vedou 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz v brance Colorada

Pavel Francouz v brance Colorada | Zdroj: Reuters

Francouz začal minulý zápas na střídačce, ale ve 28. minutě nahradil zraněného Darcyho Kuempera a přispěl 18 zákroky k výhře 8:6.

Útočník Chytil byl hvězdou konferenčního finále NHL, dvěma góly přispěl k výhře Rangers nad Tampou

Číst článek

V brance zůstal i pro další zápas, připsal si první čisté konto v letošním play-off a celkově druhé v kariéře NHL. Tu první udržel ve vyřazovací části před dvěma lety proti Dallasu.

Skandování fanoušků

Francouz také navázal na legendárního gólmana Patricka Roye, který byl dosud jediným v historii Avalanche s vychytanou nulou v konferenčním finále.

Ocenění se mu dostalo i od fanoušků a závěrečných sekundách si mohl vychutnat mohutné skandování své přezdívky Frankie.

Skóre se měnilo poprvé po teči Artturi Lehkonena a za patnáct sekund později zvýšil Josh Manson tvrdou střelou zpoza pravého kruhu k bližší tyči. Povedenou pasáž Colorada završil Mikko Rantanen z přečíslení dva na jednoho.

U všech tří branek, které padly během dvou minut a čtyř sekund, asistoval Nazem Kadri. Výhru zpečetil v 56. minutě z přesilové hry Nathan MacKinnon.

Finále Západní konference play-off NHL - 2. zápas:

Colorado - Edmonton 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky: 24. Lehkonen, 25. Manson, 27. Rantanen, 56. MacKinnon. Střely na branku: 40:24. Pavel Francouz odchytal za Colorado celý zápas a z 24 střel neinkasoval. Diváci: 18 107. Hvězdy zápasu: 1. Francouz, 2. Kadri, 3. Lehkonen (všichni Colorado). Stav série: 2:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme