Beznaděj Chicaga na dně tabulky pokračuje. Ani Kubalíkova asistence nezabránila prohře proti Calgary

Český hokejový útočník Dominik Kubalík asistoval u jedné branky Chicaga při prohře 2:5 s Calgary. Colorado, nejlepší celek NHL, podlehlo Washingtonu 2:3 a přišlo o devítizápasovou sérii výher. Brankář Karel Vejmelka se v souboji Arizony s Carolinou blýskl 46 zákroky, prohru Coyotes 3:5 ale odvrátit nedokázal. Na vítězství Hurricanes se svou třiadvacátou asistencí v sezoně NHL podílel Martin Nečas.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno New York (Aktualizováno: 10:29 19. 4. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejový útočník Dominik Kubalík asistoval u jedné branky Chicaga

Český hokejový útočník Dominik Kubalík asistoval u jedné branky Chicaga | Foto: Matt Marton | Zdroj: Reuters

V úplně opačné pozici než hokejisté Avalanche je Chicago, které po domácí prohře s Calgary ztratilo desátý z posledních jedenácti zápasů a v tabulce Centrální divize je předposlední.

Hokejisté Flames se v Chicagu dostali do vedení ve 22. sekundě, kdy gólmana Kevina Lankinena překonal Dillon Dubé. Vedení zvýšil nejproduktivnější hráč Flames Johnny Gaudreau, ale již po necelé minutě vrátil Blackhawks do hry Tyler Johnson, který zakončil akci, do níž se zapojil také Kubalík. 

Chicago se drželo na dostřel až do závěru zápasu, kdy inkasovalo dvě branky při hře bez brankáře a prohrálo 2:5.

„Nemyslím si, že bychom hráli vyloženě špatně. V první třetině jsme zaspali, ale pak jsem byl s naším výkonem spokojený. Výsledek 2:5 podle mě neodpovídá průběhu a navíc je ovlivněn dvěma góly do prázdné branky. Opravdu si myslím, že se klukům druhá a třetí třetina povedla,“ řekl trenér Blackhawks Derek King.

 

Do extraligového finále vstoupil lépe Třinec, díky gólové smršti ze třetí třetiny porazil Spartu 4:1

Číst článek

46 zásahů Vejmelky nestačilo

Brankář Karel Vejmelka proti Carolině poprvé v zámořské kariéře čelil více než padesáti střelám. Hurricanes ho zasypali 51 pokusy a donutili ho k 46 zákrokům, čímž pětadvacetiletý brankář vyrovnal své maximum. Původně měli hosté ve statistikách ještě o střelu více.

Vejmelka pošesté v ročníku kryl více než 40 střel a stal se teprve čtvrtým brankářským nováčkem v historii, který ve své první sezoně čelil takovému tlaku.

V souboji s Carolinou Vejmelka poprvé inkasoval po čtyřech minutách hry, kdy ho po akci Nečase a Bradyho Skjeie překonal osamocený Vincent Trocheck. Další tři branky obdržel ve druhé třetině od Jespera Fasta, Maxe Domiho a Nina Niederreitera. Skóre v 49. minutě uzavřel Sebastian Aho, jenž napotřetí dorazil kotouč za českého gólmana.

Právě závěrečná trefa ukázala největší problém defenzivy Coyotes. Obránci před Vejmelkou nedokázali vyklidit prostor ani přes dva jeho vydařené zákroky a Aho napotřetí volného místa využil. Arizona zůstala nejhorším týmem v lize.

Na český souboj brankářů nedošlo

V duelu týmů bojujících v Západní konferenci o elitní osmičku Vancouver porazil Dallas 6:2 a díky šesté výhře v řadě se přiblížil Stars na rozdíl pěti bodů. Dallasu nestačily ani dvě branky Roopea Hintze. Gól na 2:3 připravil finskému útočníkovi Radek Faksa a bodoval posedmnácté v ročníku.

Boj o play-off si zkomplikovali také hokejisté Vegas. Prohráli s New Jersey 2:3 a na devátém místě ztrácí tři body na Los Angeles.

V duelu Colorada s Washingtonem mohlo dojít na český brankářský souboj, Pavel Francouz i Vítek Vaněček však zůstali na střídačce. Vaněčkův tým porazil lídra NHL 3:2. Rozhodující branku vstřelil v polovině třetí části Marcus Johansson.

VÝSLEDKY NHL
Chicago - Calgary 2:5, Colorado - Washington 2:3, Arizona - Carolina 3:5, Vegas - New Jersey 2:3, Seattle - Ottawa 4:2, Vancouver - Dallas 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme