Brankář Vejmelka vychytal v NHL první nulu v sezoně. Do sítě soupeřů se trefili Hertl, Hájek a Pastrňák

Karel Vejmelka vychytal v NHL první čisté konto sezony. Český brankář zastavil na ledě New York Islanders 24 střel, dovedl Arizonu k výhře 2:0 a stal se podruhé za sebou největší hvězdou zápasu. Tomáš Hertl neodvrátil gólem prohru San Jose 3:5 v St. Louis. New York Rangers zvítězili v Detroitu vysoko 8:2 i díky českým hráčům. Libor Hájek skóroval po přihrávce Filipa Chytila, který asistoval u dvou branek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Vejmelka

Karel Vejmelka | Zdroj: Reuters

Každý gól Bostonu při vítězství 3:1 nad Calgary měl českou stopu. David Pastrňák vstřelil gól a na další přihrál, Pavel Zacha s Tomášem Noskem si připsali po asistenci. V brance poražených chytal Daniel Vladař a inkasoval dvakrát z 27 střel.

Ovečkin vyřadil v NHL Ruttu ze hry tvrdým zákrokem, Nečas vyšel znovu střelecky naprázdno

Číst článek

New Jersey zdolalo Ottawu 4:3 v prodloužení, ale zranil se mu Vítek Vaněček. Český gólman, který kryl 17 střel, odstoupil v 51. minutě za stavu 3:3. Carolina deklasovala Edmonton 7:2, k čemuž pomohl dvěma přihrávkami i Martin Nečas.

Vejmelka vychytal vítězství i ve čtvrtém utkání, do kterého nastoupil v listopadu od úvodní minuty. První gól padl ve 41. minutě v přesilové hře z hole Travise Boyda a výhru zpečetil Jack McBain při hře Islanders bez gólmana.

Český brankář měl nejvíce práce ve třetí třetině, ale žádnou z jedenácti střel za svá záda nepustil a připsal si v kariéře NHL druhou nulu. První získal před necelým rokem ve Winnipegu.

Hertlův gól nestačil

San Jose na ledě St. Louis třikrát vyrovnalo, ve druhém případě se o to zasloužil z dorážky Hertl, který skóroval ve druhém utkání za sebou. Zápas rozhodl ve 49. minutě Calle Rosen a gól na konečných 5:3 padl při power play. Domácí Blues zastavili nejdelší sérii v historii klubu bez získaného bodu, když vyšli naprázdno v předchozích osmi zápasech.

V Detroitu svítil ještě ve 47. minutě na ukazateli stav 2:2 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohli domácí utržit debakl. Po Chytilově přihrávce se ale prosadil Adam Fox, jenž nasbíral čtyři body (1+3), a Rangers během necelých tří minut odskočili až na 6:2.

Poté se mezi střelce zapsal poprvé v sezoně Hájek. Český obránce, jehož našel na modré čáře Chytil, přidal sedmý gól týmu i díky odrazu od hokejky bránícího Michaela Rasmussena.

Calgary vedlo od páté minuty po trefě Noaha Hanifina, ale ještě v úvodní třetině vyrovnal z dorážky své střely Connor Clifton, jemuž u gólu asistovali Nosek s Pastrňákem.

Druhou branku Bostonu dal další obránce Charlie McAvoy, který po přihrávce Zachy překonal Vladaře střelou zpoza pravého kruhu. Výhru pojistil Pastrňák při hře hostů bez gólmana a v produktivitě NHL se posunul na třetí místo (9+13).

Výsledky NHL:
Boston - Calgary 3:1, Buffalo - Vegas 4:7, New Jersey - Ottawa 4:3 v prodl., Carolina - Edmonton 7:2, Detroit - NY Rangers 2:8, NY Islanders - Arizona 0:2, St. Louis - San Jose 5:3, Colorado - Nashville 5:3, Columbus - Philadelphia 5:2, Los Angeles - Chicago 2:1 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme