Deset dnů po zisku Stanley Cupu rezignace. Trenér Trotz skončil na střídačce Washingtonu

Deset dnů po zisku Stanleyova poháru rezignoval trenér Washingtonu Barry Trotz. Hokejisty Capitals i se třemi Čechy dovedl k triumfu v NHL poprvé od roku 1974, kdy klub do soutěže vstoupil. Odchod po historické sezoně oznámil v prohlášení bez konkrétních důvodů. V posledních dnech měly přitom obě strany jednat o nové smlouvě.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barry Trotz na lavičce Washingtonu

Barry Trotz na lavičce Washingtonu | Zdroj: Reuters

Pětapadesátiletý Trotz slavil zisk vytoužené trofeje před necelými dvěma týdny, v kádru měl i obránce Michala Kempného, útočníka Jakuba Vránu a dalšího beka Jakuba Jeřábka, který ale neodehrál v sezoně potřebný počet zápasů a mezi držitele nejcennější trofeje nemohl být zapsán.

Washington se dočkal. Capitals poprvé v historii vyhráli Stanley Cup

Číst článek

Do Washingtonu kouč narozený ve Winnipegu přišel před čtyřmi lety, předtím strávil 15 sezon v Nashvillu.

„Po pečlivém zvážení a konzultaci s rodinou oficiálně oznamuji svoji demisi. Když jsem přišel do Washingtonu před čtyřmi lety, měli jsme jen jeden cíl. Získat Stanley Cup pro hlavní město této země,“ prohlásil Trotz.

Capitals pod jeho vedením skončili třikrát po sobě již ve druhém kole play off, v sezonách 2015/16 a 2016/17 byli přitom shodně nejlepším celkem základní části. Letos ale dotáhli pouť až k celkovému triumfu.

„Prožili jsme s hráči a dalšími členy týmu neuvěřitelnou jízdu, která kulminovala dosažením našeho cíle,“ doplnil Trotz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme