Washington chce Vránu s Vaněčkem, předložil jim kvalifikační nabídky. O Jaškina klub nestojí

Vedení hokejistů Washingtonu předložilo útočníkovi Jakubu Vránovi a brankáři Vítku Vaněčkovi kvalifikační nabídku na novou smlouvu. Podle informací deníku Washington Times se jí naopak nedočkal další český útočník Dmitrij Jaškin a 1. července se tak stane nechráněným volným hráčem.

Tento článek je více než rok starý.

Washington Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník Jakub Vrána překonal slovenského brankáře Jaroslava Haláka

Český útočník Jakub Vrána překonal slovenského brankáře Jaroslava Haláka | Foto: Winslow Townson | Zdroj: Reuters

Vedle Vrány s Vaněčkem si Capitals kvalifikační nabídkou zajistili práva na další kvarteto hráčů. Nabídku dostali členové ofenzivy prvního týmu Švéd André Burakovsky, Chandler Stephenson i Burakovského krajan v obraně Christian Djoos, ale také další bek Colby Williams, jenž působil na farmě v Hershey v AHL a rovněž čeká na debut mezi elitou.

Debutant i střelec. ‚Parádní výkon, ale byl to jen první zápas,‘ říká Jakub Vrána

Číst článek

Třiadvacetiletý Vrána pomohl loni Capitals dobýt Stanley Cup. Letos po vyřazení z play-off spolu s Jaškinem oblékli reprezentační dres na mistrovství světa na Slovensku.

Všeobecně se očekává, že se s klubem, jehož novou posilou se stal nedávno bek Radko Gudas, domluví na nové dlouhodobé smlouvě. Variantou je ale i tzv. překlenovací kontrakt.

Vrána figuruje v dlouhodobých plánech Washingtonu mezi šesticí elitních útočníků, na něž chtějí Capitals spoléhat. Pražský rodák má dobrou pozici k vyjednávání i díky tomu, že v uplynulém ročníku výrazně posunul svá dosavadní maxima ve statistikách.

Odehrál všech 82 zápasů základní části a připsal si 47 bodů za 24 gólů a 23 asistencí. V sedmi duelech play-off ale nebodoval a Capitals prohráli hned na úvod 3:4 na zápasy s Carolinou.

„Rozhovory pokračují, variant je víc. Uvidíme, jak to dopadne. Ale jsme pozitivní. Věříme, že k dohodě dojde,“ uvedl pro server hokej.cz hráčův agent Aleš Volek ze společnosti ALVO Sports.

‚Italové nehrají tak špatně, jak to vypadá.‘ Jaškin při závěrečné kanonádě těsně přišel o hattrick

Číst článek

O tři roky starší Jaškin byl v odlišné pozici. Klub z metropole USA ho získal začátkem října z listiny volných hráčů, kam jej vedení St. Louis muselo zařadit před plánovaným přesunem na farmu do San Antonia do nižší AHL. Pro Jaškina šlo o první změnu dresu v NHL. Prostor dostal ale jen v 37 duelech základní části a stihl osm bodů (2+6).

Podobně jako Jaškin dopadl ve Philadelphii gólman Michal Neuvirth, jemuž dali Flyers na srozuměnou, že s ním již nadále nepočítají po vypršení dvouleté smlouvy a celkově čtyřleté spolupráci.

Společnou řeč s klubovým vedením se naopak snaží najít po povedených sezonách další brankáři Petr Mrázek v Carolině či David Rittich v Calgary. Z Mrázka může být 1. července nechráněný volný hráč, Rittich by měl naopak po vypršení jednoleté smlouvy status chráněného volného hráče.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme