Washington si vynutil sedmý zápas. V Pittsburghu vyhrál 5:2

Hokejisté Washingtonu zvítězili v utkání druhého kola play off NHL na ledě Pittsburghu 5:2 a vyrovnali stav série na 3:3. Capitals, kteří prohrávali už 1:3 na zápasy, tak získali zpět výhodu domácího prostředí a o postup do konferenčního finále se v utkání číslo 7 poperou ve středu před vlastními fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Pittsburgh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hosté byli v pondělí od začátku utkání aktivnějším a lepším týmem. První třetinu vyhráli 11:3 na střely a od 13. minuty vedli 1:0 díky gólu T. J. Oshieho, který v přesilovce potrestal vyloučení kapitána domácích Sidneyho Crosbyho.

Druhý gól přidal ve 27. minutě André Burakovsky, jenž pak v 53. minutě zvyšoval svou druhou trefou v utkání už na 5:0 pro Washington. Teprve pak se prosadili i Penguins a dvěma góly v rozmezí 52 sekund připravili brankáře Bradena Holtbyho o čisté konto.

"Všechno přichází se sebevědomím," prohlásil Burakovsky, který skóroval i v minulém duelu, který Capitals vyhráli 4:2. Z posledních dvou zápasů tak má na kontě tři branky, zatímco v předchozím průběhu vyřazovacích bojů čekal na gól marně. "Během celého play off jsem měl spoustu šancí a teď mi to tam konečně začalo padat," radoval se dvaadvacetiletý švédský útočník.

"Je frustrující, když máte takovou šanci ukončit sérii na domácím ledě a nepodáte vůbec dobrý výkon," litoval trenér Pittsburghu Mike Sullivan. "Nedá se nic dělat. Nevyšlo nám to. Na druhou stranu se nic nemění. Pořád potřebujeme k postupu vyhrát jeden zápas. Díky tomu, že jsme si v sérii vypracovali náskok, zůstáváme dál ve hře. A to je hlavní," snažil se hledat pozitiva brankář Marc-Andre Fleury.

A optimismus vzbuzuje i pohled do historie. V zápasech číslo 7 na hřištích soupeřů mají Penguins bilanci 5 výher a 0 porážek, včetně vítězství 6:2 v druhém kole play off v roce 2009 právě ve Washingtonu. Ve prospěch Capitals ale hovoří skutečnost, že byli po většinu série aktivnějším týmem, což dokazuje i celkový poměr střel 200:133.

"Náš cíl je samozřejmě vyhrát celou sérii a postoupit. Věděli jsme, že dnes musíme podat ten nejlepší výkon, abychom si vynutili sedmý zápas. Stát se v něm může všechno, ale jsme teď tam, kde jsme chtěli být," poznamenal útočník Nicklas Bäckström, který po 16 sekundách třetí třetiny zvyšoval na 3:0 a definitivně tak zlomil odpor Tučňáků.
top gpa

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
Pittsburgh - Washington 2:5 (stav série 3:3).

čtk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme