Winnipeg porazil v sedmém zápase Nashville 5:1 a postupuje do finále konference, kde jej čeká Vegas

Hokejisté Winnipegu v rozhodujícím sedmém zápase druhého kola play off NHL porazili nejlepší tým základní části Nashville 5:1 a postoupili do finále Západní konference, kde vyzvou nováčka Vegas. Ve finále Východní konference se proti sobě postaví Tampa Bay a Washington.

Nashville Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve Winnipegu se může slavit postup mezi nejlepší čtyři týmy NHL

Ve Winnipegu se může slavit postup mezi nejlepší čtyři týmy NHL | Zdroj: Reuters

Skóre utkání otevřel v deváté minutě obránce Tyler Myers střelou z nulového úhlu, kterou si brankář Pekka Rinne srazil bruslí do sítě. Také druhý gól Jets padl z hranice brankové čáry, když střední útočník Paul Stastny nadvakrát dorazil puk za záda pětatřicetiletého Fina.

Bývalý hokejista Hejduk prodává v USA dům, jeho součástí je i hokejové hřiště s rolbou

Číst článek

Dvě branky v rozmezí 126 vteřin a navíc z pouhých sedmi střel vyhnaly Rinneho z branky a místo něj nastoupil krajan Juuse Saros.

Jedinou trefu Predators obstaral v 16. minutě bek P.K. Subban dělovkou v přesilové hře. Dvoubrankové vedení vrátil na stranu Jets v 38. minutě centr Mark Scheifele střelou z první z levého kruhu.

Čtvrtý zásah kanadského celku přidal v závěrečném dějství opět Stastny, který v početní výhodě dorazil za Sarose pokus Patrika Laineho. Konečnou podobu výsledku stanovil Scheifele, který se díky 11. gólu v letošních vyřazovacích bojích vyšvihl mezi nejlepší střelce.

Nashville doma prohrál tři ze čtyř duelů v sérii. Naposledy vítěz základní části dokráčel ke Stanley Cupu v sezoně 2012/2013. Tehdy se ze dvou týmových trofejí radovali hráči Chicaga.

Konferenční finále v pátek načne souboj mezi Tampou a Washingtonem, série Winnipeg - Vegas bude následovat o den později.

Výsledek 2. kola play off NHL:

Západní konference - 7. zápas:
Nashville - Winnipeg 1:5
(1:2, 0:1, 0:2)
Branky: 16. P.K. Subban - 11. a 52. Stastny, 38. a 58. Scheifele, 9. Myers. Střely na branku: 37:24. Diváci: 17.523. Hvězdy utkání: 1. Stastny, 2. Scheifele, 3. Ehlers (všichni Winnipeg). Konečný stav série: 3:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme