Zájem Floridy o Jágra přetrvává. Jednat se bude v Paříži během hokejového šampionátu

V NHL by rád pokračoval, ale smlouvu zatím nemá. Český hokejista Jaromír Jágr zatím neví, za koho bude v příští sezoně hrát. První volbou ale zůstává Florida. Zájem je oboustranný, takže agent Petr Svoboda jedná o podmínkách se staronovým generálním manažerem Panthers Dalem Tallonem.

Tento článek je více než rok starý.

Florida/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr odehrál všechny zápasy základní části

Jaromír Jágr odehrál všechny zápasy základní části | Zdroj: Reuters

Dlouhodobého kontraktu už se ve svém věku Jaromír Jágr těžko dočká. Zatímco odpočívá na dovolené na Jamajce, jeho agent Petr Svoboda bude vyjednávat nový kontrakt s Floridou Panthers. V mladém týmu působil český útočník v posledních letech jako mentor. Právě o jeho zkušenosti má klub zájem i nadále.

„Otázkou je, jestli se dokážeme domluvit na smlouvě, která by dávala smysl pro obě strany," řekl pro oficiální web ligy generální manažer klubu Dale Tallon. Ten se se Svobodou setká trochu netradičně na světovém šampionátu v Paříži. K osobnímu setkání nedojde, protože Jágr český tým reprezentovat nebude. Tallon ale v Paříži uvidí několik hráčů Panthers. Hned v prvním vystoupení proti Čechům budou Kanadu reprezentovat Jason Demers a Michael Matheson.

„Pokaždé, když vstoupím na led, chci být lepším hráčem. Na tom se za dvacet let nic nezměnilo.“

Jaromír Jágr (Hokejový útočník)

Pětačtyřicetiletému Jágrovi skončí smlouva k 30. červnu. Do té doby s ním o novém kontraktu smí jednat pouze Florida (pokud práva na něj nevymění do jiného klubu, což je ale krajně nepravděpodobné). Od návratu do NHL v roce 2011 se legendární útočník představil celkem v pěti klubech. „Už ani nechce podepisovat smlouvu na více než rok," uvedl Tallon.

Zápal pro hru má i v 45 letech

Podle generálního manažera totiž myslí hlavně na ostatní hráče. „Nerad by někoho svou smlouvou dostal do špatné situace," mínil funkcionář, který se po necelé sezoně vrátil do pozice generálního manažera klubu. Mírnou komplikací při vyjednávání o kontraktu s držitelem zlaté olympijské medaile z Nagana může být fakt fakt, že se bude konat rozšiřovací draft NHL.

Do ligy totiž vstupuje nový tým Vegas Golden Knights. Ostatní celky mohou ochránit své největší hvězdy. Dohromady se jedná o sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře. Případně druhá volba, kterou je osm hráčů do pole a jediný brankář. Rozšiřovací draft proběhne 17. června.

Kladenský hokej bude kompletně patřit Jágrovi, město mu prodá svůj podíl

Číst článek

Jaromír Jágr je v historickém bodování NHL na druhém místě za suverénním Waynem Gretzkym. V aktuální sezoně odehrál všech 82 utkání, ve kterých si připsal 46 bodů. Stal se šestým nejproduktivnějším Čechem v tomto ročníku.

„Pořád hokej miluji. Pokaždé, když vstoupím na led, chci být lepším hráčem. Na tom se za dvacet let, co hraji, nic nezměnilo," řekl na začátku dubna Jágr. Zápal pro hru mu nechybí ani v jeho věku. Jestli ale tato slova bude moci prokázat znovu v dresu Floridy, je zatím nejisté.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme