Zapomenutý text hymny, smolný zápas. Ďáblové z New Jersey jsou i tak přijemným překvapením NHL

Pohled na tabulky jednotlivých konferencí NHL není úplně obvyklý. Podle papírových předpokladů neměl být na předních příčkách nováček z Las Vegas nebo hokejisté z New Jersey. Právě druhý jmenovaný tým v noci promarnil možnost posunout se na první místo celé soutěže. Ďáblové prohráli na svém ledě se San Jose 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

New Jersey Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Zacha (druhý zprava)

Pavel Zacha (druhý zprava) | Zdroj: ČTK

Domácí aréna Prudential Center v Newarku nebyla tentokrát pro Devils úplně šťastným místem. Všechno začala slečna, která nadvakrát zapomněla text americké hymny, za ni naštěstí zaskočili diváci.

„Na druhou stranu fanoušci tam trošku pomohli. To jsem ještě tady v Jersey neslyšel, takže to taky bylo něco pěkného,“ řekl pro Radiožurnál útočník New Jersey Pavel Zacha.

Zatímco Česku jsou fanoušci za přílišné fandění i pokutováni, v NHL je zvykem komorní atmosféra

Číst článek

Za domácí útočníky ale už neměl v utkání kdo zaskočit. Od pátku třináctého sice už uplynul nějaký čas, ale smůla se hráčů New Jersey držela po celý zapas. Za gólmanem Žraloků Jonesem zvonila jen v první třetině hned dvakrát tyčka a ve druhé třetině pak ještě jednou. V takovém večeru asi nebylo náhodou, že oba tymy vystřelily v první třetině přesně třináctkrát.

Pavel Zacha nemusel po prohraném utkání truchlit. Bylo teprve druhé z osmi zápasů, a jak už bylo řečeno, tahle bilance řadí New Jersey mezi elitu. V klubu panuje s úvodem sezony opatrná spokojenost.

„My hrajeme hodně jiný hokej, než který jsme hráli minulý rok. Je hodně útočný. Máme nové, rychlé hráče, takže je znát, že ten styl hry je trochu někde jinde, než byl minulý rok,“ popisoval mladý český útočník.

Sám Pavel Zacha má ve zmíněných osmi odehraných zápasech na kontě dvě vstřelené branky a zhruba drží svůj bodový průměr z minulé sezony. „Myslím, že hraji trochu líp než minulý rok. Samozřejmě bodově se mi ze začátku sezony nebo před sezonou dařilo více minulou sezonu než teď, ale jsem rád, že se daří týmově a že herně jsme na tom líp než minulý rok. S takovou ty body přijdou,“ dodal mladý český útočník.

Nejenom televizní přenosy. V NHL mají kluby i svá vlastní rádia

Číst článek

Tým New Jersey se ve srovnání s ještě poměrně nedávnou minulosti hodně změnil. Pryč jsou veteráni jako Jágr, Eliáš, Židlický nebo Zubrus, kterým bylo ještě v éře manažera Lamoriella v dobách působení v týmu hodně přes pětatřicet let.

Teď mají Devils v poli jen tři hráče s věkem lehce nad třicet a staví na mládí, včetně osmnáctileté hvězdičky Nica Hischiera. I proto mají podle mnohých před sebou zajímavou budoucnost, ve kterou věří i dvacetiletý Čech Pavel Zacha.

„Parta kluků je tady parádní. Letos jsme hodně věcí dělali společně, třeba večeře. Je znát, že i ta parta je lepší, než když jsem tady byl minulý rok,“ uzavírá Zacha.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme