Zdeněk Venera skončil v Olomouci. U týmu ho nahradí jeho asistenti

U hokejistů Olomouce skončil trenér Zdeněk Venera, šedesátiletý kouč se rozhodl odejít sám. Během třech let, kdy klub vedl, dotáhl Hanáky dvakrát do play off. V příští sezoně tým povedou dosavadní asistenti Jan Tomajko a Zdeněk Moták.

Olomouc (Aktualizováno: 11:41 4. 4. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Venera

Zdeněk Venera | Foto: HC Olomouc

Hanácký klub o trenérově rozhodnutí informoval na svém webu. Venera převzal mužstvo v roce 2015 po Petru Fialovi, který trénoval olomoucké hokejisty po dobu osmi let a dovedl je po dlouhých letech do extraligy.

Venera dříve v extralize trénoval Zlín, Karlovy Vary, Kometu Brno a Pardubice. S Olomoucí se dostal do play off letos a předloni, v obou případech jeho svěřenci vypadli ve čtvrtfinále s Plzní.

Se Zlínem (1999), Karlovými Vary (2008) a Kometou Brno (2012) se probojoval do finále extraligy, kde se mu však nepodařilo dosáhnout vítězství. Ve všech třech případech získal ocenění pro nejlepšího trenéra extraligy. 

„Vedení klubu bylo s výsledky práce zkušeného trenéra spokojeno. Po letošní sezoně se však kouč rozhodl vydat jinou cestou. Vedení klubu Zdeňku Venerovi děkuje za skvělou práci a do budoucna přeje mnoho úspěchů v novém působišti,“ uvedl olomoucký klub v prohlášení.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme