Nejvyšší muž NHL končí kariéru. Chára se rozloučí v dresu Bostonu, kde podepsal smlouvu na den

Slovenský hokejista Zdeno Chára končí svoji kariéru v NHL. Pětačtyřicetiletý obránce, který většinu působení v zámořské soutěži strávil v dresu Bostonu Bruins, to v úterý oznámil na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Boston (Aktualizováno: 20:42 20. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeno Chára

Zdeno Chára | Zdroj: Profimedia

Trenčínský rodák v Bostonu strávil 14 sezon ze čtyřiadvaceti, které v zámořské lize hrál, a byl tam po celou dobu kapitánem týmu. Se svými 206 centimetry byl Chára nejvyšším hráčem v historii NHL.

Hokejista Krejčí se vrací do Bostonu, útočník se Bruins upsal na rok. Smlouvu má i Zacha

Číst článek

Předloni vysoký bek zamířil do Washingtonu a poslední sezonu odehrál za New York Islanders, kde v roce 1997 jeho kariéra v NHL také začala. Sedminásobný účastník Utkání hvězd a držitel Norris Trophy pro nejlepšího obránce z roku 2009 hrál také za Ottawu.

Jeho bilance v NHL se zastavila na 680 bodech za 209 gólů a 471 asistencí v základní části, ve vyřazovacích bojích přidal 70 bodů (18+52). V historii NHL nastoupili k zápasům jen tři starší hráči – Gordie Howe, Chris Chelios a Jaromír Jágr.

Úspěchy v reprezentaci

Chára je dvojnásobným mistrem světa (2000 a 2012). Slovensko reprezentoval na sedmi světových šampionátech, třech olympijských hrách a na Světovém poháru.

„Po 25 sezonách profesionálního hokeje, 1680 odehraných zápasech základní části NHL, 200 zápasech ve vyřazovací fázi Stanleyova poháru a dalších stovkách v dresu národního týmu mohu hrdě ohlásit své rozhodnutí, že končím. Je mi ctí vrátit se do TD Garden a podepsat jednodenní kontrakt s Boston Bruins a oficiálně tak ukončit kariéru v týmu, který pro mě a moji rodinu tolik znamená. Je zde tolik lidí, kteří se podíleli na mém úspěchu, a to včetně vás, fanoušků,“ napsal Chára na svém instagramovém účtu.

V úterý pak Chára s vedením Bostonu podepsal jednodenní kontrakt, aby se mohl s kariérou rozloučit právě v dresu Bruins.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme