Do čtvrtfinále bez ztráty bodu. Hokejistky porazily Německo a vyhrály skupinu, čekají je Finky

České hokejistky porazily na mistrovství světa ve finském Espoo Německo 2:0 a bez ztráty bodu ovládly skupinu B. Oba góly vstřelila kapitánka Alena Mills.

Espoo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Vanišová v souboji s Německem

Tereza Vanišová v souboji s Německem | Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtečním čtvrtfinále se tým trenéra Petra Nováka utká s domácím Finskem, které skončilo po dnešní porážce s favorizovanou Kanadou 1:6 třetí ve skupině A.

Tak rychlý postup nečekal ani trenér. Hokejistky prochází mistrovstvím světa bez ztráty bodu

Číst článek

Kanada bude hrát o semifinále s Německem, obhájkyně titulu a suverénky turnaje Američanky s Japonskem a Rusko se Švýcarskem.

Českému týmu, který na minulém šampionátu v roce 2017 skončil na posledním místě a zůstal mezi elitou díky rozšíření turnaje na deset účastníků, by býval stačil k prvenství ve výkonnostně horší skupině proti Němkám i jednobodový zisk.

Bezbrankový stav vydržel až do 34. minuty, kdy se Češky prosadily ve své čtvrté přesilové hře v utkání. Samy se v jednom oslabení ubránily. V době, kdy pykala Rebecca Graeveová, se po přihrávce Anety Tejralové prosadila střelou z pravého kruhu obránkyně Mills.

Přesně za dvě minuty se kapitánka českého týmu trefila i podruhé, když překonala brankářku Ivonne Schröderovou od modré čáry. Brankářce Kristýně Bláhové stačilo k čistému kontu deset úspěšných zákroků.

Po nováčkovi Francii neuhájily účast v elitní kategorii ani Švédky, které prohrály s Japonskem 2:3 a skončily ve skupině B předposlední. Seveřanky hrály na všech dosavadních 19 světových šampionátech a mají bronz z let 2005 a 2007. Jejich dosud nejhorším umístěním byly sedmé pozice z let 2001 a 2013.

Švédky nechyběly ani na všech šesti olympijských hrách, kde hokejistky hrály, a pod pěti kruhy vedle bronzu v roce 2002 dosáhly i na stříbro o čtyři roky později.

Paráda, holky vyhrály i poslední zápas a končí ve skupině na prvním místě! 🔥
🇨🇿🆚🇩🇪 #WomensWorlds

19:14 – 09. 04. 2019

2 137

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme