České hokejistky přehrály Němky 6:0, se stoprocentní bilancí mají na mistrovství světa jisté čtvrtfinále

České hokejistky porazily na mistrovství světa ve Frederikshavnu Němky jednoznačně 6:0. Na turnaji v Dánsku zůstaly i po třetím utkání stoprocentní a zajistily si ve skupině B postup do čtvrtfinále. Třemi body za asistence pomohla k triumfu útočnice Kateřina Mrázová.

Frederikshavn (Dánsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hokejistky slaví vstřelenou branku

České hokejistky slaví vstřelenou branku | Foto: Henning Bagger | Zdroj: ČTK / AP

Němky, které byly soupeřkami Češek v generálce na turnaj a přípravný duel na severu Evropy těsně před šampionátem vyhrály 3:2, měly první velkou šanci. Ve čtvrté minutě se dostala Celina Haiderová za záda české obrany, ale nedokázala vyzrát na pozornou Kláru Peslarovou.

Mládežnický hokej udělal podle trenéra Mlejnka velký pokrok. Hráči mohou mít lepší pozici v kempech NHL

Číst článek

Český výběr se pak musel bránit v oslabení, ale jediné vyloučení na své straně za celé utkání přestál bez úhony a naopak udeřil při první přesilovce.

Po necelé minutě početní výhody se ranou na bližší tyčku prosadila Adéla Šapovalivová. Pouhých devět sekund z přesilovky pak stačilo v 17. minutě Natálii Mlýnkové ke gólu na 2:0.

Před polovinou utkání Češky uzamkly na dlouhou dobu soupeřky před brankářkou Sandrou Abstreiterovou. Andrea Trnková nejprve trefila tyčku, ale pokračující tlak přinesl nakonec i třetí gól. Prosadila se dlouholetá reprezentační kapitánka Alena Mills se štěstím po teči bránící Darie Gleissnerové.

Češky vyhrály druhé dějství na střely jasně 10:0 a přidaly i další branky. Ve 32. minutě právě po střele Mills doklepla kotouč odražený od zadního hrazení Noemi Neubauerová, a i když pak český tým nevyužil přes dobré šance přesilovku, znovu slavil 50 sekund před přestávkou po trefě Agáty Sarnovské.

Do třetí třetiny nastoupily oba celky s novými brankářkami: Blanka Škodová nahradila Peslarovou, v německém týmu dostala místo Abstreiterové prostor Franziska Alblová. Ta udržela čistý štít pouhých 66 sekund, než ji překonala Klára Hymlárová. Zbytek utkání se za rozhodnutého stavu dohrával už jen z povinnosti.

Posledním soupeřem Češek ve skupině B budou v úterý Švédky. Pokud Seveřanky splní v duelu s Maďarkami roli favoritek, bude úterní utkání, jež začne v 15:30, přímým soubojem o první místo.

Česko - Německo 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Šapovalivová (Pejšová, Mrázová), 17. Mlýnková (Mrázová, Lásková), 29. Mills, 32. Neubauerová (Mills, Lásková), 40. Sarnovská (Mrázová, Tejralová), 42. Hymlárová (Křížová, Tejralová). Rozhodčí: Karklinaová (Lot.), Nurmiová (Fin.) - Cameronová (USA), Dinantová (Belg.). Vyloučení: 1:6. Využití: 2:0. Diváci: 332.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme