Pastrňák se přiblížil překonání Jágrova rekordu, v tradiční anketě po prvním kole jasně vede

První kolo hlasování v anketě Zlatá hokejka vyhrál útočník Bostonu David Pastrňák, jenž ovládl poslední čtyři ročníky. Nejlepší český sportovec minulého roku dostal od hlasujících 506 bodů, druhý byl Ondřej Palát z Tampy Bay (385) a třetí jediný hokejista mimo NHL v elitní desítce Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva. Pastrňák má šanci překonat pátým vítězstvím za sebou Jaromíra Jágra.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Zdroj: Profimedia

Čtyřiadvacetiletý Pastrňák je v aktuální sezoně NHL se 13 góly z 20 zápasů nejlepším českým střelcem v soutěži. V tabulce produktivity je s 24 body mezi českými hokejisty druhý za úřadujícím vítězem Stanley Cupu Palátem, jenž v 28 utkáních zaznamenal 27 bodů (11+16). Pastrňák vstoupil do sezony později po zářijové operaci kyčle.

Splněný sen, zářil gólman Vladař. Nováček se blýskl ‚zázračným‘ zákrokem, výhru mu předpověděl Halák

Číst článek

Jaškin se v již skončené základní části stal suverénně nejlepším střelcem Kontinentální hokejové ligy. V 59 zápasech nasázel 38 branek a zaznamenal druhý nejlepší střelecký výkon v třináctileté historii soutěže. V produktivitě byl rodák z Omsku a odchovanec Vsetína s 60 body čtvrtý.

Elitní desítku prvního kola dále tvoří útočníci Dominik Kubalík (Chicago, 335 bodů), Jakub Vrána (Washington, 215), Martin Nečas (Carolina, 181), obránce Filip Hronek (Hradec Králové/Detroit, 176), brankář Vít Vaněček (Washington, 137) a útočníci Jakub Voráček (Philadelphia, 112) s Pavlem Zachou (New Jersey, 67).

Mezi deseti nejlepšími je tak osm útočníků a po jednom obránci a brankáři. Nejvýše postavený zástupce extraligy, nejlepší střelec základní části Matěj Stránský z Třince, skončil s 59 body jedenáctý.

V prvním kole ankety hlasovalo 53 trenérů, zástupců Českého hokeje a novinářů, alespoň jeden hlas obdrželo 40 hokejistů. Průběžně první Pastrňák má šanci překonat pátým vítězstvím za sebou Jaromíra Jágra a v celkovém počtu prvenství se vyrovnat Dominiku Haškovi. Jágr je s dvanácti prvenstvími rekordmanem ankety.

Uzávěrka hlasování v druhém kole 53. ročníku Zlaté hokejky bude v červnu po mistrovství světa v Lotyšsku. Třetí kolo skončí v červenci po vyvrcholení Stanley Cupu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme