Zlepšení adaptace na seniorský hokej. V Litoměřicích budou hrát juniorští reprezentanti

V ideálním případě deset až dvanáct hokejistů širšího kádru juniorské reprezentace by se v nadcházející sezoně mohlo objevit v prvoligových Litoměřicích. Vedení Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) se totiž dohodlo na spolupráci se severočeským klubem, v jehož dresu by devatenáctiletí a dvacetiletí hráči měli dostat prostor k lepší adaptaci pro seniorský hokej.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Král, šéf českého svazu ledního hokeje (ČSLH)

Tomáš Král, šéf českého svazu ledního hokeje (ČSLH) | Foto: Filip Jandourek

"Už několik let máme z pohledu mládežnického hokeje největší problém s přechodovou fází mezi juniorským a seniorským hokejem. V posledních letech se zlepšily výsledky výběrů od 16 do 18 let, ale pak mají hráči velký problém uchytit se v dospělém hokeji," řekl prezident ČSLH Tomáš Král na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Přestože by podle něj měli daný problém řešit zejména zástupci jednotlivých klubů, zlepšit situaci se snaží i svaz. Již před lety tak v extralize zavedl kvóty pro nasazovaní juniorů, letos nově upravil první ligu, se které se v příštích třech letech nebude sestupovat.

Nyní přišel i projekt s Litoměřicemi, kde jako trenér působí Miloš Říha mladší, jenž je zároveň asistentem u reprezentace do 19 let.

"Jedná se o dobrovolný projekt. Kluby i hráči dostanou nabídku, aby hráli v Litoměřicích. Je to kousek od Prahy a v klubu budou mít vytvořeny optimální podmínky. Mají zajištěné ubytování i stravování přímo na stadionu, dostatečně kvalitní je i další zázemí," podotkl Král.

Projekt pracovně nazval Dukla. V minulosti totiž řada juniorů dostala příležitost v seniorském hokeji v armádních klubech.

Jména juniorů, kteří budou v Litoměřicích hrát, budou známa až v srpnu. Extraligové kluby jsou však podle Krále i zástupců Litoměřic k myšlence vstřícní.

"Zatím je ochota extraligových klubů až překvapivě nadprůměrná. Řada hráčů by tam měla být," řekl Král. Někteří tak dokonce již nyní absolvují letní přípravu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme