Hokejbalisté na světovém šampionátu stále vítězí

Čeští hokejbaloví reprezentanti vyhráli i ve svém třetím utkání na mistrovství světa. Ve švýcarském Sierre porazili Německo 11:0 a zajistili si účast v semifinále šampionátu. O tom, z kterého místa postoupí, rozhodne jejich čtvrteční souboj se Slovenskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejbalový zápas

Hokejbalový zápas | Foto: Jan Rosenauer

Utkání s Německem začalo ve stejném duchu jako obě předcházející střetnutí. Čeští hráči si od začátku vytvořili tlak, ale brankáře Laumannse nedokázali překonat. Němci se však nesoustředili jenom na bránění a občas podnikli nebezpečný protiútok.

Ve 12. minutě hrál český tým přesilovku a na jejím konci trefil horní roh Laumannsovy branky obránce Nýdl. Za tři minuty po krásné kombinaci skóroval Kormunda a po první třetině vedli Češi 2:0.

Druhou část začali reprezentanti lépe než první, v přesilové hře se opět trefil Nýdl. Českobudějovický obránce měl za chvíli blízko k hattricku, ale samostatný únik zakončil nepřesně. Ve 24. minutě přidal čtvrtou branku Hejkal a o chvíli později skóroval od poloviny hřiště Pavlík.

Němci v třetí části hry sáhli k nečistým zákrokům, čeští hráči se ale nenechali vyprovokovat a přidali ještě pět gólů.

Česká republika - Německo 11:0 (2:0, 4:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 12. Nýdl (Hart), 15. Kormunda (Kejmar), 19. Nýdl (Zika), 24. Hejkal (Bednář), 25. Pavlík (Kejmar), 29. Hodovník (Zika, Nýdl), 33. Kypet (Zika, Švancar), 34. Kubů (Hejkal), 37. Kejmar (Hart), 38. Čech (Dusil), 42. Ondráček (Hodovník). Rozhodčí: Kleiner, Sega. Vyloučení: 5:10, navíc Kosina 5 min. a do konce utkání - Kopler 5 min. a do konce utkání.

Sestava ČR: Poláček (30. Šulan) - Kosina, Kvaizar, Nýdl, Hodovník, Pavlík, Pejřimovský - Kejmar, Hart, Kormunda - Zika, Švancar, Kypet - Bednář, Kubů, Hejkal - Dusil, Čech, Ondráček - od 30. navíc Chmel.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme