Hokejista Duda zůstane čtyři zápasy mimo hru

Stop na dva extraligové zápasy - to je trest disciplinární komise Asociace profesionálních klubů pro slávistického hokejistu Radka Dudu. Zároveň také platí včerejší rozhodnutí dozorčí rady Slavie - zákaz na dvě utkání plus finanční pokuta 50 000 korun a nedoporučení do reprezentace pro Švédské hokejové hry. Duda měl napadnout po utkání 41. kola v šatně Liberce Martina Čakajíka. Útočník pražského klubu lhal, že vstoupil do kabiny soupeře, ale videozáznam z průmyslové kamery ho usvědčil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Extraliga

Extraliga | Foto: Jan Rosenauer

Podle šéfa extraligy Stanislava Šulce je trest adekvátní: "My jsme po diskusi a zvážení všeho, i po vyjádření Radka Dudy, došli k závěru, že zastavení činnosti na dva zápasy, které od nás dostal, plus ten trest, který včera schválila Slavia, to znamená další dva zápasy stop a finanční pokuta padesát tisíc korun a nedoporučení do reprezentace, je dostatečným trestem a že tedy k dalšímu potrestání sahat nebudeme." Duda se s verdiktem komise smířil: "Musím to akceptovat, Slavia je můj zaměstnavatel," uvedl po jednání. "Samozřejmě mě to mrzí, ale jsem rád, že mě Slavia neodsoudila, jako se to stalo v Plzni," připomněl své předchozí působiště, kde získal pověst problémového hráče.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme