Hokejisté Anaheimu poprvé ve finále vyhráli

Hokejisté Anaheimu zvítězili ve třetím zápase finále zámořské NHL nad New Jersey 3:2 v prodloužení a snížili stav série na 1:2. Mighty Ducks si připsali první výhru nad svým soupeřem a konečně našli recept na brankáře Devils Martina Brodeura. Vítězný gól vstřelil v sedmé minutě nastaveného času běloruský obránce Ruslan Salej. V dresu New Jersey se opět prosadil útočník Patrik Eliáš, ale ani jeho branka a nahrávka na vítězství nestačily. Čtvrté utkání je na programu v pondělí znovu na ledě Anaheimu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Kačeři se přes obranu Ďáblů prosazovali mnohem častěji než na ledě New Jersey, gólman Brodeur čelil většímu počtu střel než v předchozích dvou zápasech dohromady. První gól do sítě New Jersey ve finálové sérii vstřelil po 143 minutách a 39 sekundách Marc Chouinard. Hostům se podařilo vyrovnat pět minut před koncem druhé třetiny, když přihrávku Langenbrunnera využil Eliáš. Radost vydržela Ďáblům pouhých 45 vteřin. Lotyššský obránce Anaheimu Sandis Ozolinš jen nahazoval puk do obranného pásma soupeře, aby mohl vystřídat. Poté se obrovské chyby dopustil brankář Martin Brodeur, když mu z ruky nečekaně vypadla hokejka, od níž se puk odrazil do branky! Hrubka Brodeurem viditelně otřásla, několik jeho dalších zákroků bylo hodně nejistých. Domácí však své šance neproměnili. V 50. minutě se Devils podařilo podruhé vyrovnat. Gomez tečoval Marshallovu střelu po akci Eliáše, kterému byla připsána druhá asistence. Ve zbývajícím čase už branka nepadla a na řadu přišlo prodloužení, první ve finále. Aktivněji si v něm počínali domácí a po zásluze se dočkali odměny. V sedmé minutě zamířil přesně k pravé tyči Salej.

Finále - 3. zápas:

Anaheim Mighty Ducks - New Jersey Devils 3:2 v prodloužení (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Chouinard (Ozolinš), 35. Ozolinš (Giguere), 67. Salej (Oates) - 35. Eliáš (Langenbrunner, Rafalski), 50. Gomez (Marshall, Eliáš)
Rozhodčí: McCreary, Marouelli - Lazarowich, Wheler
Vyloučení: 5:3. Bez využití
Střely na branku: 33:31
Diváci: 17.174

Výsledky předcházejících zápasů: 0:3, 0:3

Stav série: 1:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme