Hokejisté Anaheimu si vynutili sedmý zápas

Hokejisté Anaheimu zvítězili v šestém zápase finále zámořské NHL nad New Jersey 5:2 a srovnali stav série na 3:3. O držiteli Stanley Cupu tak rozhodne až sedmé utkání, které se hraje v pondělí na ledě Devils v East Rutherfordu. Gólem a dvěma nahrávkami se na výhře Mighty Ducks podílel útočník Petr Sýkora. V dresu Devils zaznamenal jednu asistenci Patrik Eliáš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Sýkora

Petr Sýkora | Foto: Miroslav Konvalina

Mocní Kačeři tak potvrdili pravidlo o domácí neporazitelnosti a poprvé ve finále vstřelili brankáři Brodeurovi více než tři branky. Gólman Ďáblů se po čtvrtém inkasovaném gólu nechal vystřídat a utkání dochytal Corey Schwab. Na úvodní branku se čekalo jen pět minut, kdy se poprvé v zápase trefil Steve Rucchin. Druhá přihrávka byla připsána Petru Sýkorovi. O devět minut později přidal opět Rucchin druhý úspěch domácích. Skóre první třetiny uzavřel bývalý hráč Devils Steve Thomas, který využil první přesilovku Anaheimu ve finále Stanley Cupu. Ve 23. minutě snížil na rozdíl dvou gólů Jay Pandolfo. Poté přišel tvrdý zákrok Scotta Stevense na kapitána Anaheimu Paula Kariyu, po němž kanadský útočník zůstal chvíli bezvládně ležet na ledě a do šatny došel jen s dopomocí. Kariya se však po zákroku rychle oklepal a ještě v prostřední části hry se vrátil na led, za což sklidil velké ovace kalifornského publika. Naopak na Stevense bučeli diváci při každém dotyku s pukem. Dalších ovací se Karyia dočkal dvě minuty před koncem druhé třetiny, když zvýšil vedení Anaheimu na 4:1. Pátý gól přidal v úvodu závěrečné třetiny Petr Sýkora a stejně jako Kariya si v utkání připsal tři body za branku a dvě přihrávky. Konečné skóre stanovil v přesilovce hostující Grant Marshall.

Rozhodující sedmý zápas se hraje v pondělí na ledě New Jersey. Pokud Devils zvítězí, bude to první série, ve které v každém zápase vyhrál domácí tým. Pokud se zatím psané pravidlo série podaří Mighty Ducks zlomit, stanou se prvním týmem od roku 1971, který vyhrál Stanley Cup, i když ve finále prohrával 0:2.

Finále - 6. zápas:

Anaheim Mighty Ducks - New Jersey Devils 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Rucchin (Kariya, P. Sýkora), 14. Rucchin (Leclerc, R. Niedermayer), 16. Thomas (Kariya, Carney), 38. Kariya (P. Sýkora, Oates), 44. P. Sýkora (Čistov, Hävelid) - 23. Pandolfo (Madden, Gionta), 51. Marshall (Rafalski, Eliáš)
Rozhodčí: Marouelli, Watson - Lazarowich, Wheler
Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1
Střely na branku: 24:28
Diváci: 17.174

Výsledky předcházejících zápasů: 0:3, 0:3, 3:2 v prodl, 1:0 v prodl., 3:6

Stav série: 3:3

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme