Hokejisté ani popáté v řadě s Rusy nebodovali

České hokejové reprezentaci se vůbec nevydařil vstup do letošní Euro Hockey Tour. Ve Zlíně jsme podlehli Rusům, a na body jsme tak proti sborné nedosáhli už popáté v řadě. Z předchozích porážek asi nejvíc mrzí ty z olympijského turnaje v Salt Lake City a světového šampionátu ve Švédsku. Tentokrát nestačila ani Beránkova branka z 28. minuty, kterou jsme se dostali do vedení - následnými třemi góly si totiž Rusové připsali výhru 3:1 i první body na turnaji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej | Zdroj: ČTK

Bez Moravce, Krále a obránce Mudrocha, ale už s Paterou a Procházkou, přepustil tentokrát český tým ofenzívu soupeři. Před Břízou se jen mihli rychlíci Vlasenkov, Antipov a Tkačenko, ale žádný z nich neměl dostatek času přesně zamířit. Na druhé straně byl naopak Sokolov téměř bez práce, první přímou střelu na něho vyslal až ve dvanácté minutě Kratěna. V té době už měli domácí za sebou dvě oslabení, které však zvládli bez větších problémů a naopak sami při vlastní početní výhodě vyrušili ruského brankáře z jeho klidu. Nejprve to zkoušel z otočky Broš při Buljinově vyloučení, po něm nevyzrál v dobré pozici na svého klubového spoluhráče z Omsku ani Patera. Rusové však i přes tlak, který si speciální řady českého mužstva pro přesilovky vytvořily, dokázali svoje bruslařské kvality a Bříza byl po Něprjajevově střele rád, když švédský rozhodčí Andersson přerušil hru poté, co ztratil puk z dohledu. Kotouč totiž prošel mezi chrániči českého gólmana a už se po něm natahoval bleskurychlý Antipov.

I v úvodu druhé části hry opanoval led mladý a dravý ruský výběr, But však na Břízu nevyzrál, stejně jako ve stoprocentní střelecké šanci Gorovikov. Český brankář osvědčil pozornost i při Koroljukově nahození, jež málem srazil za záda vlastního gólmana Procházka. To Sokolov si vybral slabší chvilku při Beránkově střele zápěstím z úhlu a český tým vedl. Úspěch domácí povzbudil a najednou se stále více tlačili dopředu, Dudovi však puk v rozhodující chvíli odskočil a efekt nepřinesl ani Balaštíkův pokus. Ofenzivní choutky českého celku však Rusové zpražili během pouhých sedmnácti sekund. Nejprve využil špatného střídání Suglobov, který si najel za obránce a nadvakrát překonal Břízu, a o chvíli později vicemistři světa rozebrali domácí obranu a zcela volný Buljin otočil skóre. Český kouč Slavomír Lener si okamžitě vyžádal oddechový čas. K dovršení smůly trefil autor druhého ruského gólu v závěrečné dvacetiminutovce přímo do kolena obránce Rachůnka, který odkulhal do kabiny, a do hry se na chvíli zapojil také sedmý bek Marušák. Bříza se překonával, chytil i sólo Koroljukovi, ale po dalším zaváhání obránců už Grigorenkovu střelu zlikvidovat nestihl. Překvapením byl malý zájem diváků, kteří po třetím inkasovaném gólu dali navíc najevo svoji nespokojenost pískotem.

Česká republika - Rusko 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Beránek (M. Sýkora) - 37. Suglobov (Šadilov), 38. Buljin (Tkačenko, But), 49. Grigorenko (Zinovjev).
Rozhodčí: T. Andersson (Švéd.) - Český, Pešek (oba ČR).
Vyloučení:
7:5. Bez využití.
Diváci: 3000.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme