Hokejisté Calgary poráží dalšího papírového favorita

Hokejisté Calgary vedou ve finálového sérii Západní konference NHL už 2:0. Druhé utkání vyhráli na ledě San José 4:1 a pomalu zadělávají na další překvapení. Po vyřazení Vancouveru a nejlepšího celku základní části z Detroitu dostávají do potíží dalšího z papírových favoritů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Základ úspěchu Calgary položil už 20 sekund po úvodním vhazování švédský útočník Marcus Nilson. Jeho trefa byla velice šťastná, puk se odrazil od nohy Scotta Hannana do brusle Jasona Marschalla a od ní putoval do sítě Jevgenije Nabokova. Nilsonův zásah byl nejrychlejším gólem Flames v historii vyřazovacích bojů. Calgary se v první třetině podařilo skórovat ještě jednou, když se po brejku prosadil Shean Donovan. Za domácí snižoval ve druhé části Alyn McCauley, ale branky Villeho Nieminena a Jaroma Iginly v polovině závěrečného dějství pečetily výhru Flames.

Hokejisté San Jose na začátku bojů o Stanleyův pohár vyhráli sedm z osmi utkání, nyní prohráli už čtyři zápasy z pěti, a to včetně tří na domácím ledě. Naděje San Jose se upírají k zápasům v Calgary, kde se Flames v play off nedaří tolik jako na kluzištích soupeřů. Před vlastním publikem vyhráli hokejisté kanadského celku ze šesti pokusů jenom třikrát, zatímco z ostatních stadionů si přivezli už šest výher.

Výsledek:

Západní konference:

San Jose - Calgary 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 26. McCauley - 1. Nilson, 11. Donovan, 53. Nieminen, 54. Iginla. Střely na branku: 18:20. Diváci: 17.496. Výsledek předcházejícího zápasu: 3:4 v prodl. Stav série: 0:2.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme