Hokejisté Kolína a Mannheimu sehráli druhé nejdelší utkání historie

Celosvětově druhý nejdelší zápas hokejové historie sehráli včera v play-off německé ligy hráči Kolína a Mannheimu. Rozhodnutí padlo až v šestém prodloužení. Moc navíc nescházelo k překonání absolutního rekordu, který je starý už 72 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejový zápas

hokejový zápas | Foto: Miroslav Konvalina

Bylo 11 minut po půlnoci, když kolínský Philip Gogulla konečně vysvobodil rozespalé fanoušky i maximálně utahané spoluhráče a protihráče. Časomíra se v tu chvíli zastavila na 168 minutách a 16 vteřinách. Úvodní vhazování přitom rozhodčí vhodil už v půl šesté.

V roce 1936 hráli v zámořské NHL hokejisté Detroitu proti Montreal Maroons ještě o 8 minut a 14 vteřin déle. Hlavním hrdinou kolínského klání byl kromě střelce vítězné branky taky domácí gólman Robert Müller. Na jeho svatyni vypálili mannheimští navídaných 93 projektilů.

"Během osmi přestávek zápasu jsem už skoro nefungoval jako kouč, ale spíš coby buditel. Byl jsem něco jako chearleader," nechal se slyšet trenér domácího mužstva Doug Mason. Kouč poraženého týmu Dave King byl ve svém komentáři lakonický. "Je dvacet minut po půlnoci. Byl to dobrý zápas. Dobrou noc."

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme