Hokejisté Liberce vyhráli první semifinále proti Spartě

Domácím vítězstvím 5:2 nad Spartou zahájili hokejisté Liberce semifinálovou sérii play-off nejvyšší soutěže. A to přesto, že Zelenka ze Sparty poprvé překonal Hniličku už ve 39. sekundě utkání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

z utkání Liberec - Sparta

z utkání Liberec - Sparta | Zdroj: ČTK

Na úvodní gól hostujícího týmu odpověděl trefou v 8.mé minutě "bílý tygr" Andrej Podkonický, který se pak sám po zápase divil, že domácí rychle inkasovaný gól nepoložil. Čtyři minuty po Podkonickém se prosadil i kapitán Liberce Stanislav Procházka a Sparta prohrávala.

Hosté nevyužili početní výhodu pět na tři, ale v závěru druhé třetiny přesto vykřesali naději, když už na 1:3 snížil opět Zelenka. Liberec ale v poslední sekundě druhé části utekl na 4:2 a v 51. minutě Pabiška definitivně rozhodl o výhře Liberce.

Výsledek:

Bílí tygři Liberec - Sparta Praha 5:2 (2:1, 2:1, 1:0),
branky a nahrávky: 8. Podkonický (L. Čermák), 12. S. Procházka (Pabiška), 35. Víšek (Klimenta), 40. Pabiška (Žabka), 51. Pabiška - 1. Zelenka (J. Hlinka), 40. Zelenka (Hlaváč). Rozhodčí: Homola, Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 9:8, navíc Sivek (Sparta) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Sestava Liberce:
Hnilička - Moravec, Zíb, Krstev, Čutta, Kočí, Žabka, Rýgl - L. Čermák, Podkonický, Šachl - Klimenta, Plodek, Víšek - Novák, Pabiška, S. Procházka - Vaic, Dušek, Tomajko. Trenéři: Paleček, V. Čermák a Kapoun.

Sestava Sparty:
T. Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - Zelenka, J. Hlinka, Hlaváč - P. Ton, Sivek, Netík - Dragoun, Langhammer, Hromas - Vrbata, Rob, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Příští duel se hraje zítra (úterý 20. 3.), od 17hodin v Liberci.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme