Hokejisté na libereckém turnaji skončili poslední

Hokejisté České republiky prohráli v závěrečném utkání turnaje o Pohár České pojišťovny v Liberci s Ruskem 3:4 a skončili se dvěma body na posledním čtvrtém místě. Rusové ztratili jediný bod a připsali si celkový triumf. Druhé místo obsadili díky lepšímu vzájemnému zápasu při shodném počtu bodů se Švédskem Finové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

brankář Roman Málek

brankář Roman Málek | Zdroj: ČTK

Kouč českých hokejistů Alois Hadamczik ocenil nasazení hráčů, ale podobně jako v předešlých dvou zápasech podle něj chyběla k lepšímu výsledku přesnější koncovka. "Měli jsme v každém zápase množství šancí, ale nevyužili jsme je. Bylo to kvalitní utkání, naši hráči měli maximální přístup. Sáhli si na dno," řekl Hadamczik, jemuž vadily především dvě věci. "Byly to zbytečné fauly v první třetině a pak neproměňování šancí, protože hokej se hraje góly," uvedl.

Český tým mohl v případě vítězství v normální hrací době slavit celkový triumf, ale dostal se do tříbrankového manka, které navzdory finiši nedokázal dohnat. Hadamczik přes čtyři inkasované branky ocenil výkon gólmana Romana Málka, který se vrátil do reprezentace po více než dvou letech.

Branky a nahrávky: 39. Zíb (J. Hlinka, Marha), 46. Marek (J. Hlinka, Zíb), 54. Burger (Irgl, Hubáček) - 17. Popov (Kurjanov), 29. Tjurin (Kolcov), 38. Simakov (A. Nikulin), 53. Proškin (But).

Rozhodčí: Andersson (Švéd.) - Barvíř, Blümel (oba ČR). Vyloučení: 7:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4373.

Sestavy:

Česká republika: Málek - Zíb, Blaťák, Kutlák, Hamr, Ševc, Žižka, od 28. navíc Hunkes - P. Sýkora (39. Pletka), J. Marek, Marha - Sivek, J. Hlinka, Chabada - Irgl, Burger, Hubáček - Hořava, Skuhravý, Rachůnek (28. Rolinek). Trenéři: Alois Hadamczik a Pavel Marek.

Rusko: Jeremenko - I. Nikulin, Proškin, Aťušov, Varlamov, D. Bykov, Kolcov, Jemelin, Kondratěv - Morozov, Zinovjev, But - Kulemin, Něprjajev, Charitonov - Tjurin, Kurjanov, Popov - Škotov, A. Nikulin, Simakov. Trenéři: Vjačeslav Bykov, Igor Zacharkin a Sergej Němčinov.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme