Hokejisté New Jersey Devils získali potřetí Stanleyův pohár

Hokejisté New Jersey Devils porazili v rozhodujícím sedmém utkání finálové série Stanleyova poháru Anaheim 3:0 a radovali se potřetí v historii ze zisku prestižní trofeje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš

Patrik Eliáš | Zdroj: ČTK

New Jersey vystřídalo na trůnu Detroit, v jehož dresu si Hašek připsal šest nul. Podruhé v kariéře zvedl nad hlavu stříbrnou trofej útočník Patrik Eliáš, se sedmi body za tři branky a čtyři asistence nejproduktivnější hráč finálové série. Na štítku trofeje bude vyryto i jméno obránce Richarda Šmehlíka, který do duelů proti Anaheimu nezasáhl. New Jersey mělo v úvodní třetině mírnou převahu, ale Jeana- Sebastiena Giguera ohrozil vážněji až v sedmé minutě po odvážném průniku Scott Gomez a poté v oslabení svým nájezdem Patrik Eliáš. V úvodu druhé části načal svůj večer snů Rupp, který ve 23. minutě tečoval střelu Scotta Niedermayera mezi Giguereovy betony. Brodeur pak podržel svůj celek po akcích Dana Bylsmy, Steva Thomase, Adama Oatese, Niclase Hävelida a Steva Rucchina. Ve 33. minutě naopak Giguere inkasoval znovu, když Friesen dorazil Ruppovu střelu. Tentýž hráč uzavřel skóre svou pátou brankou ve finálové sérii.

Finále Stanley cupu: New Jersey Devils - Anaheim Mighty Ducks 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Rupp (S. Niedermayer, White), 33. Friesen (Rupp, S. Niedermayer), 57. Friesen (Rupp). Rozhodčí: McCreary, Marouelli - Lazarowich, Murphy. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 25:24. Diváci: 19.040.

Výsledky předcházejících zápasů: 3:0, 3:0, 2:3 v prodl, 0:1 v prodl., 6:3, 2:5. Konečný stav série: 4:3.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme