Hokejisté Pardubic vyhráli první duel finálové série

Hokejisté Pardubic prolomili neúspěšnou sérii se Zlínem a v úvodním finále extraligy zvítězili na ledě úřadujícího mistra 4:2. Ukončili tak šestnáctiměsíční půst ve vzájemných zápasech. Dvěma góly a asistencí se pod výhru Východočechů podepsal útočník Aleš Hemský, posila z Edmontonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pardubičtí hokejisté

Pardubičtí hokejisté

Vstup do utkání však vyšel domácím, kteří hned po 35 sekundách otevřeli skóre. Na pravé straně se dostal k puku Erat a svou sedmou trefou v play off získal pro Hamé vedení. Vzápětí byl vyloučen Kováčik a Pardubice poskytnutou výhodu využily k vyrovnání. Nejdříve sice pálil po úniku nebezpečně zlínský kapitán Okál, ale gól padl na druhé straně. Blažek vrátil puk k modré čáře Čáslavovi, jenž tvrdou střelou propálil gólmana Murína. Pardubice udeřily rychle rozehraným protiútokem v 9. minutě. Průchovu přihrávku prodloužil Hemský na Rozsívala, který se z pravé strany trefil přesně mezi beton a pravou tyč Murínovy branky.

Východočeši byli při chuti, nad domácími vynikali v rychlosti i důrazu. Problémy dělala Zlínu především Koukalova řada. V 14. minutě ještě po Průchově drzém průniku Hemský Murína zblízka nepřekonal. Za tři minuty však Průcha znovu uvolnil za zlínskými beky zapomenutého Hemského, jenž si nabruslil před branku a puk za čáru doslova dotlačil.

V početní převaze se hosté opět dostali do náporu a v 28. minutě pojistili vedení. Hemský si pohrál s obranou soupeře, položil si Murína a pohodlně přidal svou druhou trefu v utkání. Přitom do dnešního duelu měl v play off na kontě jen jediný gól a spíše branky pro své spoluhráče připravoval. V brance Zlína se poprvé v letošním play off objevil loňský hrdina Altrichter, který měl také dostatek práce. Stejně jako jeho protějšek kryl do konce druhé třetiny několik nepříjemných pokusů. Zlín se sice nevzdával, jenže dlouho se jen těžko prosazoval přes obranný val ve středním pásmu a pokud se dostal na dostřel Lašáka, byla pardubická opora na místě. Domácí se dočkali až v 55. minutě, kdy svůj výlet zakončil úspěšně obránce Blaťák. Následoval velký nápor, který ještě umocnila dvouminutová power play, ale na stavu se především díky slovenskému brankáři již nic nezměnilo. Pardubice se tak dočkaly výhry nad Zlínem poprvé od 30. listopadu 2003 a po pěti vzájemných extraligových zápasech. Na vítězství na ledě Medvědů slavili Východočeši naposledy v polovině října 2002.

Výsledek:

Hamé Zlín - Moeller Pardubice 2:4 (1:3, 0:1, 1:0) Branky a nahrávky: 1. M. Erat (Balaštík), 55. Blaťák (M. Čech) - 3. Čáslava (Blažek), 9. M. Rozsíval (Hemský), 17. Hemský (Průcha), 28. Hemský (Divíšek). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 6173. Stav série: 0:1.

Zlín: Murín (28. M. Altrichter) - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, Mokrejš, M. Erat - Barinka, Kristek, Kováčik - Jenáček, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík. Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Divíšek, Bulis - Hemský, Koukal, Průcha - Tvrdík, Rolínek, Korhoň. Trenéři: V. Martinec a Šejba.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme