Hokejisté porazili Kanadu 3:2, tentokrát rozhodly až nájezdy

Čeští hokejisté porazili ve svém třetím utkání na Švédských hrách tým Kanady 3:2 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil ve třetí sérii Jiří Hudler. Branky českého týmu v zápase, který se nezapočítával do tabulky série Euro Hockey Tour, dali Michal Sýkora a Tomáš Blažek. Poslední soupeřem českých hokejistů bude v neděli tým Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská vlajka

Kanadská vlajka | Foto: CIA

Čeští trenéři udělali před druhým zápasem ve švédské metropoli opět změny ve složení útoků a na hře jejich svěřenců se to projevilo pozitivně. Vytvořili si hned na počátku převahu a již v páté minutě se dostali do vedení. Peacockův faul potrestal již po 18 vteřinách tvrdou střelou Michal Sýkora. I druhý český gól na turnaji tak dal obránce. Další branku mohl vzápětí přidal Libor Procházka, ale na strážce kanadské svatyně Gageho nevyzrál. K vyrovnání pomohl svým zaváháním Sup. Nemirovsky našel zpoza branky volného Maneluka a ten se nemýlil. Slávistického gólmana Málka překonal jeśtě v 34. minutě Kobasew, jenž pohotově doklepl do odkryté branky střelu Hewarda, odraženou od mantinelu.

Udeřilo však na druhé straně, když v 42. minutě Kolařík nahodil puk před branku a Blažek, jenž se vrátil místo Vorla do sestavy, jeho pokus pohotově tečoval. Pardubický centr se tak stal prvním českým útočníkem, jenž se zapsal na tomto turnaji do listiny střelců. Oba týmy mohly přidat další gól při početních výhodách, ale fauly Hlinky ani Peacocka potrestány nebyly. Nastavený čas nabídl nejzajímavější hokej zápasu. Velké příležitosti měl zejména Smith, jenž se ocitl dvakrát osamocen před Málkem. Ten jej ale vychytal. Stejně si extraligová jednička vedla i při samostatných nájezdech. Nevyzrál na ni dvakrát Mameluk ani Kobasew. První českou penaltu nedal Hudler, který se poté, co neuspěl Blažek, rozjel i k třetímu samostatnému nájezdu a tentokráte Gageho překonal.

Česká republika - Kanada 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. M. Sýkora, 42. T. Blažek (Kolařík, Tenkrát), rozhodující sam. nájezd Hudler - 19. Maneluk (D. Nemirovsky), 34. Kobasew (Heward). Rozhodčí: Radbjer - Ulriksson, Karlsson (všichni Švéd.). Vyloučení: 9:6, navíc DiPietro (Kan.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2831.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme