Hokejisté porazili na Baltice Finsko 4:2

Čeští hokejisté pokračují ve vítězné šňůře s finskými hokejisty. Po výhrách na Karjale 7:2 a přípravě v Helsinkách 4:0 vyhráli i v Moskvě na turnaji Baltiky 4:2. Na úvodní gól Petra Čajánka ještě odpověděl Tukio, ale o vítězství českého týmu rozhodly premiérové reprezentační trefy beků Miloslava Gureně a Petra Mudrocha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Proti Finům dostal příležitost v brance Svoboda a na levém křídle třetího útoku se místo Sedláka objevil Branda. Čeští hráči si na rozdíl od prvního duelu se Švédskem úvod zápasu pohlídali a měli i šance. Češi ale nevyužili ani početní převahu, až při Tukiově trestu se prosadili. Své sólo finskou obranou zakončil ve 22. minutě úspěšně kapitán Čajánek. Pak ale opět trestal ruský rozhodčí Karabanov úřadující mistry světa a olympijské vítěze a Marušák pykal jen 20 sekund, protože ho vrátil zpět na led Tukio. Finové tak Svobodu, jenž proti nim udržel čisté konto v neděli, překonali po více než 86 minutách. Po Čajánkově ideální přihrávce se ale prosadil blafákem Gureň a vstřelil svou první branku v národním týmu. Pojistit vedení mohli Češi při Salmelainenově vyloučení, ale zámek ve finském obranném pásmu v branku neproměnili. V 51. minutě se to povedlo beku Mudrochovi, který využil přesilovou hru. Stejně jako u Gureně to byl jeho premiérový gól v reprezentaci. V závěrečné minutě sice snížil v početní převaze Pesonen, ale Ujčík do prázdné branky výsledek zpečetil.

Česko - Finsko 4:2 (0:0, 2:1, 2:1), 22. Čajánek (Štrba), 33. Gureň (Čajánek, D. Nosek), 51. Mudroch (Patera, Posmyk), 60. Ujčík (Čajánek) - 27. Tukio (Pirjetä), 60. Pesonen (Pirjetä). Rozhodčí: Karabanov - Gorděnko, Zajcev (všichni Rus.). Vyloučení: 12:7. Využití: 1:2. Diváci: 2500.

Česko: A. Svoboda - Posmyk, Mudroch, D. Nosek, Gureň, Židlický, Nikolov, Marušák, M. Čech - Vůjtek, Patera, M. Procházka - Ujčík, Čajánek, Štrba - Rosa, Kucharčík, Branda - Balaštík, Leška, Pivko.

Finsko: Norrena - Mäntylä, Valivaara, Vallin, Niskala, Kakko, Tukio, Alanko, Saarinen - Hassinen, A. Miettinen, Pesonen - Elomo, Viinanen, Pirnes - Määttänen, Pirjetä, Koskenkorva - Salmelainen, Kauppila, Turunen.

Stále nekončí diskuze o úterní výhře nad Švédy, kterou určil až los. Vedení švédského týmu se obrátilo na Ruskou hokejovou federaci i Mezinárodní hokejovou federaci, aby přezkoumaly rozhodnutí direktoriátu turnaje, který vítězství českého týmu potvrdil.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme