Hokejisté prohráli i s Ruskem a ve Švédsku skončili poslední

Ani na třetí pokus se čeští hokejisté nedočkali na Švédských hrách vítězství. Ve třetím duelu prohráli s Ruskem 5:7 a ve Stockholmu obsadili poslední místo. V pondělí si mohou alespoň spravit chuť v utkání o třetí místo v letošní sérii Euro Hockey Tour proti Finsku. Češi prohrávali ve 23. minutě už 0:5, ale pak se jim podařilo čtyřmi góly odvrátit hrozící debakl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédské hokejové hry

Švédské hokejové hry | Zdroj: ČTK

Český tým nastoupil bez pětice hráčů, které trenér Alois Hadamczik poslal s jistou nominací na mistrovství světa domů. Do branky se v reprezentaci postavil poprvé v životě postavil Tomáš Pöpperle a na svůj debut bude chtít určitě co nejdříve zapomenout. Už po 46 sekundách mu mezi betony prošlo Michnovem tečované nahození Archipova z rohu kluziště. A když v 8. minutě mu pod levou rukou prošla střela Jemeljejeva, vystřídal ho Adam Svoboda.

Čechům se naskytla možnost snížit při přesilovce pět na tři, která trvala 105 sekund. Žádnou šanci si ale nevytvořili, naopak ve 14. minutě poprvé lovil puk ze sítě Svoboda po střele Sušinského. O další trefu se postaral deset vteřin před koncem první třetiny Zaripov. A aby toho nebylo pro český tým málo, hned na začátku druhé třetiny překonal Svobodu Aťušov při ruské přesilovce. Vypadalo to na pořádný debakl.

Ruští hráči však zvolnili a po několika nevyužitých příležitostech se začali konečně střelecky prosazovat také čeští hokejisté. Ve 33. minutě se poprvé v reprezentaci trefil Patrik Štefan. Hned o 69 sekund později přidal druhý gól Hubáček a mezi střelce se zapsal také pěknou brankou Prorok. Ve 43. minutě se Češi dostali dokonce na rozdíl jediného gólu, když skóroval Irgl.

Radost ale Čechům netrvala dlouho, Semin získal pro sbornou opět dvougólový náskok a Sušinskij pak přidal sedmou branku Ruska. Na konečných 5:7 upravil po samostatné akci Peterek.

Česká reprezentace tak v průběhu celé sezony získala v Euro Hockey Tour pouhých sedm bodů, což je druhý nejhorší výsledek v historii seriálu. Méně bodů nasbíralo Česko jen v sezoně 1996/97.

Česká republika - Rusko 5:7 (0:4, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 33. Štefan (Rolínek), 34. Hubáček (Peterek), 37. Prorok, 43. Irgl (Marek), 59. Peterek (Hunkes) - 1. Michnov (Archipov), 7. Jemeljejev (Kručinin, Sušinskij), 15. Sušinskij (I. Nikulin, Charitonov), 20. Zaripov (Kumelin, Malkin), 23. Aťušov (Kulemin, Zaripov), 44. Semin (Archipov, Michnov), 49. Sušinskij (Jemeljejev)
Rozhodčí: T. Andersson - Lyth, Winge (všichni Švéd.). Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1
Diváci: 3473

Česká republika: Pöpperle (7. A. Svoboda) - Z. Michálek, Blaťák, Ševc, Krajíček, M. Čech, Kutlák, Hunkes, Škoula - Irgl, Marek, Hořava - Tenkrát, Kracík, Rolínek - Balaštík, Štefan, Prorok - Kudrna, Peterek, Hubáček. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil

Rusko: Zvjagin - Chomickij, Žukov, Aťušov, Kolcov, I. Nikulin, Kručinin, Kuljaš, Jemelin - Michnov, Archipov, Semin - Kulemin, Malkin, Zaripov - Sušinskij, Jemeljejev, Charitonov - Simakov, A. Nikulin, Grigorenko. Trenér: Vladimir Krikunov

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme